Svenska
Gamereactor
lifestyle

Caterham avslöjar planer för en helelektrisk Seven

Bilen väger mindre än 700 kg.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Caterham har meddelat planer på att komma in i elfordonsutrymmet och kommer att göra det genom att leverera en helelektrisk version av bilmodellen Seven. Den här bilen sägs bara vara 70 kg tyngre än den vanliga Seven, och kommer därför att väga mindre än 700 kg totalt, samtidigt som den fortfarande uppnår 20-15-20-löftet, vilket innebär 20 minuters bantid, 15 minuters laddning och sedan ytterligare 20 minuter på banan.

Bilen kommer också att vara laglig på väg, och Caterham har noterat att den redan kan bygga en bil som kan en "söndag morgonkörning", men avser också att göra en bil som du vill rasa runt den lokala racerbanan, vilket innebär att den kommer att behöva ett kraftfullare och effektivare batteri och elmotorsystem, som sägs vara tillverkad av Swindon Powertrain Ltd.

Bob Laishley, VD för Caterham, sa: "Alla framtida EV-modeller vi producerar måste vara trogna DNA hos en Caterham: lätt, rolig att köra och förarfokuserad. Huvudsyftet med detta projekt är att utveckla ett fordon med ett viktdelta på högst motsvarande att ha en passagerare ombord. Vi kommer aldrig att lansera en Seven på ett ton - vi vill helst inte göra det.

Vi får veta att den här bilen kommer att erbjuda en maximal effekt på 240 hk, max vridmoment på 250 Nm, har ett 51 kWh batteripaket som är nedsänkningskylt och kan snabbladdas när den är ansluten till likström, vilket gör att EV Seven kan klocka ut vid 130 mph och uppnå 0-60 mph på 4,0 sekunder.

Detta är en annons:

Bilen kommer att göra sin debut på Goodwood Festival of Speed i juli, och när det gäller när den kommer att börja levereras och vara tillgänglig för konsumenter har Caterham inte specifikt nämnt det. Biltillverkaren tillade dock att den har ett andra helelektriskt sportbilskoncept på gång som kommer att avslöjas senare i år.

Caterham avslöjar planer för en helelektrisk Seven
Caterham


Loading next content