Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Corsair HS70 SE

Corsair ger sig in i headset-branschen med ett lika billigt som läckert headset. Vi har hårdtestat Corsair HS70 SE...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det är med lätt skepsis man idag skaffar trådlösa gaming-headset som inte har någon särskild "wow"-faktor. När vi först testade Steelseries Actis Pro-serien var det användarvänligheten som imponerade, och när vi först provade Razer Nari kändes det inte alls imponerande. Det är svårt att hitta sin egen nisch på den tättpackade marknaden, men Corsair försöker nu göra detta med byggkvalitet och ett hysteriskt bra pris.

HQ

Så vad är det vi har att göra med? Headsetet bär det förtjusande (?) namnet HS70 SE, och är en trevande satsning för att ge dig bra ljud, massor av komfort och enkelhet för en liten penning. Så låt oss först titta på det fysiska utseendet. Det första du märker är att Corsair tydligen lyckats hitta samma exakta balans mellan byggkvalitet och lätthet som HyperX gjorde med Cloud Flight. Delen du har över ditt huvud är stram och gjord av konstläder. Kåporna har utsökta metalldetaljer, och även om de inte kan böjas i sidled, bara en bra "flex", så sitter de både tätt och bekvämt. Detta beror främst på hängarens innerdel, som är gjord i ett fiffigt minneskum och konstläder. Det verkar som att Corsair har försökt att undvika ren plast så mycket som möjligt, så även mindre viktiga delar har en gummiyta istället. Resultatet är ett headset känns som att det kostar dubbelt så mycket som det gör - men mer om det senare.

Corsair HS70 SE

Övergripande är HS70 SE ett diskret headset. Ingen RGB-belysning och enkel programvara via Corsairs CUE-program. Under kåporna hittar vi en avstängningsknapp, och redan här måste jag tillåta mig att gråta lite. När ett headset är trådlöst och behöver laddas via micro-USB, är det viktigt att användaren är helt säker på att headsetet är avstängt när det inte används. Därför hade det varit bättre med ett litet reglage istället för att en knapp som ska hållas inne. Mikrofonen är monterad via jackstick, men är naturligtvis formad på ett sådant sätt att mikrofonen blir proprietär.

Insidan då? Corsair har valt att köra med två 50mm neodynium-drivrutiner i båda kåporna, men bara på 20Hz-20kHz. De är dock extremt välbalanserade och utmärker sig som en klar konkurrent till några av de bästa trådlösa headseten på marknaden. Oavsett om du spelar Division 2, Shadow of the Tomb Raider eller Counter-Strike: Global Offensiv, är ljudbilden skarp och klar, vilket ger dig både den tunga basen och en tydlig distansering och separation av tonerna.

Detta är en annons:

Om du använder CUE-programvaran kan du också aktivera virtuell surround 7.1, men som alltid förbättras inte ljudupplevelsen... på något sätt. Detta tar rent av bort den ovan nämnda separationen. Både när du spelar och när du ser Love, Death & Robots on Netflix, till exempel, spelar den här virtuella ljudinställningen ingen större roll, och lyckligtvis kan det stängas av.

Corsair HS70 SE

Mikrofonen är enkelriktad och ljuddämpande, och även om den kan tas på och av, låter den ganska acceptabelt. Men när man nu valt en relativt billig mikrofon föredrar vi dock att den kan kopplas in och ut ur kåpan. Varför ska jag ha den nära om jag inte vill använda den? Det är inte riktigt bra nog 2019.

Headsetet kan användas med en fast USB-kabel via mikroporten, men har en räckvidd på upp till 12 meter, och vi kunde faktiskt hålla Skype-möten medan vi rörde oss på ett större kontorsområde - imponerande. Vi klämde också cirkus 14 timmar ur en enda laddning, inte heller alls dåligt.

Detta är en annons:

Och bäst av allt? En uppsättning Corsair HS70 SE går på runt 1100 kronor, vilket är mycket mindre än, till exempel, en uppsättning Razer Thresher 7.1, och dessa är faktiskt bättre. Så letar du efter ett relativt billigt men ganska läckert gaming-headset. Ja, då är ditt letande över.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content