Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

CRKD Neo S Controller

Skaparna av det allra första Guitar Hero har dunkat ut handkontrollen Neo S till Nintendo Switch (och PC) och Petter har kramp i labbarna...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Stekheta CRKD ligger bland annat bakom fjolårssuccén Nitro Deck och det råder ingen tvekan om att hypen varit stor rörande deras nya Bluetooth-dosa, Neo S. CRKD ägs av Freemode Go som i sin tur ägs av svenska Embracer och bakom Freemode och skapandet av Singtrix, Nitro Deck samt nya Neo S står folket som utvecklade det allra första Guitar Hero-spelet för Activisions räkning. Mångårig historia inom speltillbehörsvärlden med andra ord, vilket gör det ännu svårare att begripa varför denna handkontroll har samma ergonomi som ett normalgammalt tortyrredskap. Säg hej-svejs till dosvärldens svar på tumskruven.

HQ
CRKD Neo S Controller
Det går att byta ut själva toppen på de analoga spakarna och tack vare Hall Sensors kommer problemet med "stick drift" aldrig att uppkomma.

Neo S är en trådlös handkontroll kompatibel med din mobiltelefon, din PC eller Nintendo Switch. Den kommer utrustad med Hall-sensorer för båda de analoga spakarna vilket gör att "stick drift" lyckligtvis aldrig kommer att bli ett problem. Något som Sony och Microsoft (för att inte nämna Nintendo) verkligen måste ta och haka på, nu. Den kostar 700 kronor, huserar två spakar och 14 knappar inklusive triggers som går att justera beroende på hur lång själv färdvägen ned mot maximalt intryckt läge ska vara, enligt din högst personliga smak (såklart).

Allt detta är bra och handkontrollen fungerar utmärkt. Den skakar, om man vill. Den är kvick, knapparna är distinkta och av god kvalitet, det går att programmera vissa knappar, aktivera en gammaldags turbo-funktion och jag tycker att 699 kronor är prisvärt med tanke på att det finnes Hall-sensorer här.

"Neo S is a fusion of nostalgia and modern technology, offering an elevated gaming and collectible experience. Drawing inspiration from today's sleek sophistication of cutting- edge mobile design, Neo S seamlessly combines the charm of yesteryear with the cutting-edge appeal of today. Whether you're a seasoned gamer or a casual player, Neo S transcends being just a controller - it's a statement, an art piece, and the perfect gaming companion for console and PC gaming."

Detta är en annons:
CRKD Neo S Controller
Färgkombinationen guld/mörkröd är en lyckad sådan även om framsidan skulle behövt mer form än enbart en svart linje tvärs över dosan.

Jag skulle sett till ren design absolut inte kalla denna handkontroll för "konst". Något "statement" är det inte, heller. Jag gillar mixen mellan guld och mörkröd plast, det för tankarna till Intellivision samt japanska versionen av Famicom, men särskilt snygg är den ju då rakt inte. Den är dessutom inte så pass välbyggd att den inger någon premiumkänsla. Den upplevs inte som "dyr" eller påkostad när den väl ligger i händerna, tyvärr. Detta trots att den som sagt fungerar utmärkt. Det största problemet är grundformen, som mer påminner om en NES Controller än något från 2000-talet. Att designa en modern handkontroll som en rektangulär platta utan urgröpningar för insidan av tummarna, handflatorna eller "vingar" att greppa, är för min del alldeles absurt. Jag har lyckats spela cirka 25 minuter åt gången med Neo S innan jag drabbats av kramp och detta måste ju jämföras med exempelvis Dual Sense som jag utan problem kan nyttja i fem timmar, i sträck, utan minsta obehagskänsla.

CRKD Neo S Controller
Det finns en turbofunktion här och du kan ställa hur lång färdväg du vill ha på de analoga trigger-knapparna.

Och det är där vi hamnar, här i slutet. Detta är ingen dålig handkontroll och jag uppskattar Hall-sesnsorerna samt känslan i knapparna men det går bara inte rekommendera en dosa med den ergonomi som här erbjuds. För mig går det icke.

Detta är en annons:
CRKD Neo S Controller
05 Gamereactor Sverige
5 / 10
+
Snygg retrodesign, Hall-sensorer i båda de analoga spakarna, prisvärd
-
Ohyggligt oangenäm formfaktor som skapar kramp i massor, aningen plastig
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
CRKD Neo S Controller

CRKD Neo S Controller

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Skaparna av det allra första Guitar Hero har dunkat ut handkontrollen Neo S till Nintendo Switch (och PC) och Petter har kramp i labbarna...Loading next content