Svenska
Gamereactor
recensioner
Curious George

Curious George

Petter har svingat sig genom djungeln med en nyfiken apa...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Curious George heter Nicke Nyfiken i Sverige. men det visste du förmodligen redan. Varför de inte kunde döpa den lille apan till Nyfikna George vet jag inte. Det handlar väl om hur smidigt det rullar av tungan. Nicke Nyfiken... ja, det känns faktiskt rätt bra att säga. Spelet känns också rätt bra, eller rätt dåligt om man så vill. Slutsatsen: "Licensspel suger" går inte riktigt applicera på Curious George, även om betyget godkänt knappast är i överkant.

HQ

Curious George är ett mycket typiskt plattformsspel ämnat för de lite yngre spelarna (duh!). Man styr George (Nicke alltså) genom en rad cel-shadade miljöer och handlingen är i stort densamma som i den relativt nya biofilmen. Gubben i den gula hatten kommer till djungeln där Nicke bor, han åker tillbaka efter att ha lagt beslag på en uråldrig skatt, utan att veta att den nyfikne lille apan gömt sig ombord på hans båt. Därefter ställs man mot en hel rad putslustiga småuppdrag på välkända plattformsmanér. Inget vi inte tidigare har sett med andra ord.

Det största problemet med Curious George är spelkontrollen som dels känns på tok för förenklad och korkat utformad men även innehåller tajmingproblem och ett frustrerande dubbelhopp. Vad som däremot fungerar bra är spelkameran som så ofta i den här typen av spel förstör stora delar av spelbarheten.

Grafiken är av cel-shading-karaktär och framstår som ojämn men bitvis riktigt charmig. Karaktärerna är ganska snyggt gjorda och vissa av banorna (som exempelvis bananbåten som Nicke liftar med till Amerika) ser inbjudande ut. Dock är Curious George för odetaljerat och innehåller klart överdrivna laddningstider, inte minst i Playstation 2-versionen.

Ljudet är av ungefär samma klass som grafiken, godkänd. Inte mer. Nicke piper mest medan en del av de andra karaktärerna utrustats med rösterna från filmen. Ljudeffekterna är för det mesta tråkiga medan musiken känns trivsam och passande.

Detta är en annons:

Curious George är precis som Madagascar eller Ice Age 2 ett småroligt men ack så oambitiöst plattformsspel som roar i korta stunder.

Curious George
Curious George
Curious George
Detta är en annons:
Curious George
Curious George
Curious George
Curious George
Curious George
Curious George
Curious George
Curious George
05 Gamereactor Sverige
5 / 10
+
Bitvis mysig grafik, trevlig musik, charmiga banor
-
Stundtals dumdristigt förenklad spelbarhet, enformigt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content