Svenska
Gamereactor
nyheter
Death's Gambit

Dark Souls-liknande och pixeltjusiga Death's Gambit släpps idag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

From Softwares tungrodda och taktiskt krävande spelbarhet har inte bara raggat upp utmaningstorskande spelare - det har också gett namnet till en ny subgenre inom actionrollspel som tjusigt kallas "soulslike". Den Japan-baserade studion kanske inte var först med konceptet, men vi kan åtminstone påstå att de populariserade det hela. Att anamma själva spelperspektivet (som exempelvis Nioh, Lords of the Fallen, eller kommande Code Vein och Immortal: Unchained har gjort) behöver förstås inte vara ett krav för att räknas till genren utan vi har även Salt and Sanctuary och Dead Cells som körs i 2D. Med andra ord finns det gott om titlar, många fler än skaran vi nämner nu, som kan skänka mycket glädje och frustration till soulslike-fanatiker som inte har fått nog än och helt sonika inte kan vänta till Sekiro: Shadows Die Twice ryker ut i hyllorna någon gång nästa år. Death's Gambit är även det ett soulslike och släpps faktiskt idag till PC och Playstation 4.

Utvecklarligan White Rabbit har inte gjort någon annan speltitel tidigare så vi har inte direkt något att jämföra med. Grafiken, den gotiskt dödsströsslade atmosfären och den fräsiga karaktärsdesignen räcker däremot gott för att några av oss på redaktionen ska känna den där kittlande abstinenskänslan efter att puckla på en jävel.

Om du har svårt att bestämma dig utefter enbart bilderna och filmen här nedan kan du vänta på vår recension av Death's Gambit. Den kommer dock dröja några dagar då undertecknad börjar spela först ikväll.

Death's Gambit
Ja, det ser väldigt läckert ut. Bara så du vet.
Death's Gambit
Death's Gambit
Death's Gambit
Death's Gambit
HQ

Relaterade texter

4
Death's GambitScore

Death's Gambit

RECENSION. Skrivet av André Wigert

André Wigert har fått en rättvis dos av superstryk i jungru-studions White Rabbits pixeltjusiga actionrollspel...

4
Death's Gambit

Death's Gambit

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Joakim Sjögren

Dark Souls möter Castlevania och Shadow of the Colossus - gör dig redo att möta döden i Death's GambitLoading next content