Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Darkwalker FPS Shotpad

För dig som saknar precisionen i en mus när du spelar Call of Duty med en handkontroll kommer här Shotpad, som försöker kombinera de båda kontrollmetoderna...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Idén är i grunden inte dum, alls. Darkwalker-folket har i det här fallet försökt kombinera en traditionell handkontroll med precisionen från en mus, eller en touchplatta, och detta för att kunna erbjuda FPS-spelare en kontrollmetod som ska erbjuda osannolik snabbhet, precision och känsla. Min nyfikenhet väckte de i alla fall rätt rejält i samma veva som Shotpad först utannonserades då jag alltid suktat efter något slags mellanting och efter dryga tre veckor tillsammans med den märkliga dosan är jag redo att dela ut betyg.

HQ
Darkwalker FPS Shotpad
Nä, den är verkligen inget vidare denna märkliga dosa.

Shotpad är simpelt designad även om det finns mängder av knappar här som alla går att knyta till valfria kommandon. Det finns totalt 42 (!) inputs och det är vänster tumme som i vanlig ordning styr den analoga styrspaken medan höger tumme läggs på touchplattan för att simulera användandet av en mus. På ovansidan samt baksidan sitter det digitala axelknappar som är sådär musmässigt "klickiga" och snabba och detta hade jag hoppats skulle ge mig en fördel i Fortnite samt Call fo Duty: Warzone 2.0 som är de två primära actiontitlar som jag just nu regelbundet tillbringar tid tillsammans med.

Det digitala styrkrysset kan knytas till en rad olika funktioner och du kan växla mellan dem genom att först hålla ned FN-knappen på högersidan och sen "scrolla" genom olika kommandon. Detta är kanske på pappret en bra idé men det fungerar i verkligheten inte bra, alls. Jag lyckas sällan göra detta utan att tvingas stanna och fundera å vad jag faktiskt pysslar med, trots timmar med kontrollen har dessa kommandon aldrig känts naturliga eller självklara på det sätt som alla knappar och funktioner gör när jag spelar Fortnite med min PS5 Dualsense Edge Controller, exempelvis.

Tillkommer gör den bristfälliga touchplattan i sig som saknar finkänslighet och precision, trots att hela grejen med Darkwalker Shotpad enligt tillverkarna själva är den ökade precisionen jämfört med en traditionell handkontroll. Plattan är inte tillräckligt snabb eller tillräckligt responsiv hur jag än ställer in den vilket leder till stor frustration. Ska man tillverka en udda lösning av det här slaget och frångå det vi alla är vana med sedan årtionden tillbaka måste de tekniska lösningarna verkligen fungera bättre än såhär.

Detta är en annons:
Darkwalker FPS Shotpad
Knapparna är av kass kvalitet och touchplattan för seg och icke-responsiv.

Knapparna i övrigt är dessutom av riktigt dålig kvalitet och känns såpass flimsigt plastiga att Shotpad framstår som en 99-kronorspryl som du får gratis när du köper ett specifikt spel. Axelknapparna känns inte som om de sitter fast ordentligt och det saknas helt rumblefunktion i denna handkontroll vilket också gör att den känns billig och undermålig. I grunden är Shotpad en nobel idé som hade kunnat fungera om Darkwalker jobbat mer med precisionen och responstiden i touchplattan samt kvaliteten på knapparna men som det är nu känns denna märkliga dosa mest som en misslyckad bagatell.

04 Gamereactor Sverige
4 / 10
+
Lätt och lagom stor, sladdkoppling för snabb överföring
-
Undermålig touchplatta, en sån enkel sak som att vända sig om i Fortnite blir irriterande drygt, saknar rumblefunktion, kass kvalitet på knapparna
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

7
Darkwalker FPS Shotpad

Darkwalker FPS Shotpad

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

För dig som saknar precisionen i en mus när du spelar Call of Duty med en handkontroll kommer här Shotpad, som försöker kombinera de båda kontrollmetoderna...Loading next content