Svenska
Gamereactor
nyheter
Days Gone

Days Gone-studions nästa spel är en live service-titel

Ännu en skicklig utvecklare som tidigare gjort singleplayer-spel bekräftas arbeta med en live-service-titel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Redan 2022 avslöjades officiellt att Bend Studio, utvecklaren av 2019 års singleplayer-äventyr Days Gone, arbetar på ett multiplayerprojekt, utan några närmare detaljer. Nu får vi mer information via en ny platsannons för en tung position (lead project manager) som avslöjar att det är en live service-titel.

Personen som söker ska arbeta på studions "next high-profile AAA title" med ansvar för att "plan and track release schedules against the defined live roadmap". För att verkligen förtydliga vad det handlar om, ska den sökande ha "hands-on game development experience in leadership roles shipping AAA live service games" och det krävs även "a deep understanding of game development cycles, processes, and latest trends with an emphasis on live operations".

Det rent av uttryckligen specificeras att jobbet handlar om faserna "pre-production, production, live services", och därmed vet vi alltså lite mer om vad de utvecklar istället för Days Gone 2.

Att tidigare dedikerade singleplayer-utvecklare fått i uppdrag att göra multiplayerspel har blivit allt vanligare senaste åren i takt med att utgivarna vill sälja mikrotransaktioner och Season Pass. Vad tycker du om saken, är det en bra eller dålig utveckling och blir du mer sugen nu när du vet att det är live servive?

Days Gone
Fansen har länge efterfrågat Days Gone 2, men något sådant tycks det tyvärr inte bli, trots väldigt fin försäljning.

Tack Game Rant

Relaterade texter

Days Gone (PC)Score

Days Gone (PC)

RECENSION. Skrivet av Patrik Severin

Skrivbordsgeneralen Patrik har bytt ut legionerna, hästarna och kartorna för att avnjuta apokalypsen med sin skinnväst, hagelbrakare och motorcyklar PC-versionen av Days Gone...

Days GoneScore

Days Gone

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Sonys storsatsning handlar om broderlig kärlek, zombies och motorcyklar. Kim har puttrat omkring i ett postapokalyptiskt Oregon i ständig jakt på bensin...Loading next content