Svenska
Gamereactor
recensioner
Dead Rising 2: Case Zero

Dead Rising 2: Case Zero

Redaktör Mäki har jagat odött patrask i Nevada-öknen med alla tillhyggen han kommit över i prologen till Dead Rising 2. Läs vår recension och kolla om det kan tänkas vara något för dig...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En sliten vägskylt visar att vi är 46 miles utanför Las Vegas. En stor pickup med grillen nedstänkt av blod kommer körandes i Nevadaöknen, och stannar till på en övergiven bensinstation. Ut hoppar Chuck Greene, huvudpersonen i Dead Rising 2. Han kollar sig nervöst omkring och tycks spana efter något.

När kusten verkar vara klar går Greene till passagerarsidan där en liten flicka, som visar sig vara hans dotter, sover. Han gör sig redo att ge henne en spruta med något kallat Zombrex. Medicin som gör att man inte förvandlas till en zombie trots att man blivit infekterad. Hon är inte vidare glad över den omilda behandlingen, men behöver det för att överleva.

Var 12:e timme behövs en ny dos. Greene kollar nervöst omkring igen sig och smiter snabbt in på macken. Tyvärr var han inte nog vaksam, varpå någon smyger sig fram och fräckt stjäl hans pickup och försvinner ut i öknen. Att de nu är strandade mitt i ingenstans är nog så illa, men i bilen fanns även all Zombrex.

Greene är alltså kvar ensam med sin zombie-smittade dotter i stort behov av Zombrex, utan möjlighet att ta sig någonstans när... just det... de vandrande döda uppmärksammat allt ståhej och dyker upp i drivor. Barrikaderad i macken tar Dead Rising 2: Case Zero sin början. Uppdraget blir att hålla sin dotter vid liv genom att hitta Zombrex-sprutor, men även att ta sig ur knipan levande. Ja, och såklart dräpa så många zombies som möjligt genom grovt övervåld.

Detta är en annons:

Dead Rising 2: Case Zero är prologen till Dead Rising 2, avsedd att berätta vad som hänt sedan det första Dead Rising, förklara mer om vem Greene är, avslöja som hänt med världen och fylla i diverse luckor i storyn. Dead Rising 2: Case Zero är utformad som en bana i Dead Rising 2, det gör att det känns som ett riktigt påkostat spel som är betydligt snyggare än det mesta vi tidigare sett till Xbox Live Arcade.

Allt man kan göra i det kommande äventyret, kan man även göra i detta och grafikmotorn är densamma. Förutom att Case Zero fyller ett syfte i storyn, får man också möjlighet att bygga upp Greene så man slipper starta från noll i huvudäventyret. Vilket är en riktigt trevlig funktion, se Case Zero som bana noll i Dead Rising 2, helt enkelt. En försmak av vad som komma skall.

Och det är en skön försmak man får. Redan inne på macken hittar jag rediga skiftnycklar, släggor och sågklingor samt andra tillhyggen som kan komma väl till pass, innan jag ger mig av ut i det odöda folkmyllret för att leta Zombrex. Känslan av att ta upp den grova skiftnyckeln och med en rejäl sving och full kraft plantera den i kraniet på en zombie med ovanligt ful uppsyn gör mig omedelbart på gott humör. Att slakta zombies är helt enkelt alltid kul, jag klyver dem med sågklingor, spränger dem, hugger itu patrasket med yxor, krossar skallar med slägga, sticker ut deras ögon med saxar och skjuter dem till konfetti med maskingevär.

Om man ska klaga på något så är det väl längden. Rusar man igenom Dead Rising 2: Case Zero kan man klara det på under timmen. För mig tog det dock runt 1½ timme, och till ett pris av drygt 40 kronor måste Dead Rising 2: Case Zero ändå anses vara ett kap. I synnerhet om du tänker köpa Dead Rising 2, eller åtminstone är sugen och vill veta om det är något för dig.

Detta är en annons:
Dead Rising 2: Case Zero
Dead Rising 2: Case Zero
Dead Rising 2: Case Zero
Dead Rising 2: Case Zero
Dead Rising 2: Case Zero
Dead Rising 2: Case Zero
Dead Rising 2: Case Zero
Dead Rising 2: Case Zero
Dead Rising 2: Case Zero
Dead Rising 2: Case Zero
Dead Rising 2: Case Zero
Dead Rising 2: Case Zero
Dead Rising 2: Case Zero
Dead Rising 2: Case Zero
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Extremt mycket zombies, bra story, väldigt prisvärt, roliga tillhyggen, cool design
-
Alldeles för kort, störigt sparsystem
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Medlemsrecensioner

  • johanzebran
    Inte för min förkärlek till Japanska spel är så stor men när det gäller Dead Rising så älskar jag det. Layouten och utformningen är... 9/10
  • dukedoom72
    Först vill jag passa på att tacka Capcom. Nu lär det dröja innan jag köper DR 2. Som alla vet är zombie slakt fruktansvärt kul, både på film... 7/10

Relaterade texter

Dead Rising 2: Case ZeroScore

Dead Rising 2: Case Zero

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Redaktör Mäki har jagat odött patrask i Nevada-öknen med alla tillhyggen han kommit över i prologen till Dead Rising 2...Loading next content