Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
The Little Mermaid

Den lilla sjöjungfrun simmar motströms, har fått ett ljummet mottagande av biobesökarna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En av de gångna månadernas kanske mest kontroversiella filmer fick så slutligen premiär under helgen som var. Den skönsjungande nyversionen av lilla sjöjungfrun bubblade till ytan med en förvånansvärt stark öppning på amerikanska marknaden. Det klirrade friskt i biljettkassorna till tonen av hela en miljard kronor, men tyvärr har inte mottagandet på internationella vatten varit lika välkomnande. Raka motsatsen snarare och de första siffrorna pekar på cirka 730 miljoner kronor som landat i Disneys pengapung.

Bra siffror kan tyckas men förväntningarna på Halle Baileys debut som Ariel var större. Inte minst är det i Frankrike, Korea och Tyskland där filmen presterat långt under förväntan i kölvattnet av kraftigt recensionsbombande online. Men inte minst är det i Kina där filmen gränsar på att vara en flopp med projektioner som antyder till knappt 40 miljoner kronor inspelade under helgen. Långt under vad som normalt väntas av den enorma asiatiska marknaden. Huruvida Den lilla sjöjungfrun nu lyckas öka tempot är något som återstår att se, men historiskt har de flesta av Disneys live-action-filmer gått väldigt bra.

Har du sett eller planerar du att se Den lilla sjöjungfrun?

The Little Mermaid
Jag förstår inte vad du gafflar om Ariel?

Relaterade texterLoading next content