Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
Diablo IV

Diablo IV-kravet på "always online" är inte så illa som befarat

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi var nog inte de enda som fick lite dålig känsla när Blizzard förra året bekräftade att Diablo IV kommer kräva konstant internetåtkomst, detta eftersom många av oss tappat föremål och framsteg på grund av nätverksproblem under åren. Vi frågade därför John Mueller och Joseph Piepiora, spelets art director respektive associate game director, när vi hade nöjet att prata med dem i veckan. Glädjande nog gav den senares svar oss hopp om att det inte kommer att bli ett stort problem.

Piepiora sade att Diablo IV i skrivande stund har en gräns som är satt till tre minuter. Det betyder att vi har tre minuter på oss att koppla upp oss för att kunna fortsätta där vi slutade utan att något förändrats. Allt från fiender, deras hälsa, utrustning (loot på marken), eventuella partners och sådant kommer fortfarande finnas där som om ingenting hänt så länge det inte går längre tid än så. Om du däremot tar exempelvis fem minuter på dig att ansluta till internet igen får du dock acceptera att det mesta av den utrustning du inte hämtat är borta. Lyckligtvis kommer saker som har en legendarisk eller högre sällsynthet hamna direkt i ditt lager om detta händer, så att du inte missar de allra bästa godsakerna.

Visst är det lite tråkigt föremål försvinner om man har oturen att ha internetproblem som varar mer än tre minuter och inte lyckas koppla upp sig med exempelvis sin mobil som hotspot under tiden, men å andra sidan försäkrar Piepiora oss att allt vi plockar upp lagras på servrar direkt. Det gör att vi aldrig kommer att förlora något sådant. Storyframsteg och sådant sparas också i stort sett kontinuerligt, så vi kommer aldrig att behöva göra om något väsentligt i vad vi tycker är ett extremt lovande spel efter att ha lirat det i ungefär tjugo timmar senaste veckan.

Diablo IV

Relaterade texterLoading next content