LIVE
HQ
logo hd live | Harold Halibut
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      recensioner
      Discovery Tour: Viking Age

      Discovery Tour: Viking Age

      Patrik har fått lära sig om vikingar och hur Ubisoft utvecklar sina historiska spel...

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i

      Discovery Tour: Viking Age är ett intressant spelläge. Med Assassin's Creed: Valhalla och sina två föregångare säljs det också som en fristående produkt. En slogan för spelläget är att det ska användas i klassrummen och jag är inte övertygad om att det duger. Det är även mot dig som äger spelet. Spelläget är inte nytt, däremot är några av funktionerna nya. Precis som namnet antyder handlar det om en interaktiv sandlåda, som möjliggör lärande om tidsperioden. Det är inte mycket som har förändrats inför denna nya del. Den stora nyheten är att det finns flera kortare berättelser där du får följa olika karaktärer och utföra uppdrag. Det finns inget slagsmål och dina karaktärer är aldrig i fara, i stället används dialog för att tränga lite djupare hos kända personligheter. Utforskande är temat som Ubisoft valt att trycka hårt på återigen för denna historiska resa.

      HQ

      I det första uppdraget får vi följa en handelsman vid namn Thorsteinn som fått sitt rykte besudlat i Norge. Via ett antal korta dialoger får vi reda ut berättelsen och fortsätta till nästa karaktär. Dessa historier tar plats i spelvärlden från Valhalla. Det finns olika markörer som du kan interagera med. När du gör det får du en text om något specifikt. Ibland behöver du enbart göra ett uppdrag eller nå en viss plats för att du ska få en historielektion. Dessa texter är framtagna med hjälp av samarbeten med museum och experter för att kunna berätta om tidsperioden. Däremot finns det ingen sökfunktion och verktyg att planera rutter med ett visst innehåll. Det hade varit viktigt för användande i klassrummet. Vissa texter är upplästa och andra kommer enbart i text. Det hjälper att du kan använda båt, häst och din fågel att nå alla markörer enklare.

      Discovery Tour: Viking Age
      Fotoläget går även att använda i detta spelläge.

      Jag blev väldigt förtjust i utvecklardagböckerna som oftast är upplästa av en känd karaktär i speluniversumet. I dessa berättas det om vilket arbete som låg bakom spelet. Ibland handlar det om hur de fått tänka om när historia saknas, eller spelmekanik krockar med historiska fynd. Det sker ofta att utvecklare får kompromissa med historia eller verklighet för att upplevelsen ska vara bra. Jag är glad att de valde att fortsätta med denna bit även i denna Discovery Tour. Däremot kan jag tycka att det är synd att all text inte finns som uppläsningsbar. Nästan alla historiska dokument är inte upplåsbara. Om det är tänkt att användas i klassrum (elevdatorer brukar inte vara tillräckligt kraftfulla) känns det som en miss. Alternativet är att läraren bestämmer rutten, och sedan styr karaktären, stannar vid platser och undervisar samtidigt. Dock finns det inga tydliga rutter och du vet först vad texterna berättar när du interagerar med dessa.

      Discovery Tour: Viking Age
      Världen du såg i Valhalla är oförändrad, däremot har de ändrat hur du interagerar med den.
      Detta är en annons:

      Utanför uppdragen är du fri att utforska och leta reda på markörer för mer historia. Historiebitarna varierar i storlek men är oftast intressanta. Nivån kan dock variera då det är oklart vilken åldersgrupp som är målgruppen. Jag hade gärna sett mer videomaterial. Om de är tänkt att användas i klassrummet varför inte spela in sekvenser vid byar, städer och matcha det med inspelningar av experter för olika åldersgrupper. Röstskådespelet behöver också bli lite bättre då det låter platt i vissa uppdrag. Jag ser svårigheter för en lärare att använda detta då det inte verkar skapat med lärare för klassrummet i första hand. Utan verktyg, ruttplanering och uppläst tappar det i funktionalitet. Uppdragen går att använda sig av i viss mån om läraren spelar, berättar och visar. Som ett fristående paket behöver Ubisoft jobba lite med hur de presenterar informationen och för vem. Som en gratis uppdatering till basspelet är det däremot en trevlig bonus för alla ägare.

      Visuellt och ljudmässigt håller det samma kvalité som basspelet. Min åsikt är att världen ser levande ut och grafiken är bra. Röstskådespelet är lite ojämnt men musiken är helt makalös tack vare Jesper Kyd och Einar Selviks talang. Det finns mängder med inställningar i alternativmenyn och du kan skräddarsy upplevelsen. Är Discovery Tour något som du måste springa ut för att köpa separat? Nej, är min åsikt om du inte tänker använda produkten i undervisningssyfte. Om så är fallet behöver du vara medveten att du måste leta var informationen finns via utforskande utan sökfunktionaliteter. Däremot kan jag rekommendera det om du gillade basspelet.

      Discovery Tour: Viking Age
      En gul markör som du kan gå fram till, interagera med och läsa lite historia om något relevant vid platsen.
      Detta är en annons:
      06 Gamereactor Sverige
      6 / 10
      +
      Fin musik, vacker värld, intressant information om spelproduktion och historia. Gratis om du äger Assassins Creed: Valhalla.
      -
      Verkar inte anpassat med hjälp av lärare för klassrummet, Ojämnt röstskådespel, korta uppdrag. Bortslarvad potential.
      overall score
      Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

      Relaterade texter



      Loading next content