Svenska
Gamereactor
nyheter

Disney+ har tappat elva miljoner prenumeranter de senaste sex månaderna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Elva miljoner användare, eller om man så hellre vill, en grupp motsvarande lite mer än hela Sveriges nuvarande befolkningsmängd har det senaste halvåret lämnat Disneys streamingtjänst. Tagit sitt pick och pack, tackat för sig och letat efter grönare betesmarker.

Detta enligt en rapport från sidan TradingPlatforms vilket även backas av siffror från Statista som visar att tjänsten gått från nästan 165 miljoner prenumeranter under fjärde kvartalet 2022 till 147 miljoner nu i slutet av september. Med andra ord, under detta år har Disney+ totalt förlorat mer än 18 miljoner betalande kunder.

En inte oansenlig mängd, och en stor del av tappet beskylls på Disney tappade licensen till cricket i Indien och dessutom den pågående strejken i Hollywood. Huruvida deras planer på att börja begränsa kontodelning för användare även varit en bidragande faktor till migrationen av användare är ännu oklart.

Prenumererar du på Disney+ och planerar du att fortsätta göra det den kommande tiden, eller har du hunnit tröttna på tjänsten?

Disney+ har tappat elva miljoner prenumeranter de senaste sex månaderna
Finns det något vackrare än statistik?


Loading next content