Svenska
Gamereactor
recensioner
Disney Illusion Island

Disney Illusion Island

Teamet bakom det gruvligt överskattade Battletoads lastar på med sommarens plattformsparty och familjen Hegevall är inte imponerade...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är väldigt talande att utan förbehåll, förhandsinformation eller uppmaningar installera (nattetid, såklart) ett nytt Switch-spel på sin åttaårige sons konsol för att sen låta honom själv upptäcka det när han väl vaknar och slår igång sitt lilla mediacenter uppe på det leksaksfyllda barnrummet. Antingen slutar det i att han kommer ned till mig med frågan "Varför har jag nåt spel med Groot på min Switch" som sen följs av orden "provade det, var verkligen supertråkigt" eller så hör jag inget från övervåningen på tre timmar och måste hämta ned Hegevall Junior och slita honom från hypnotisk introperiod med nytt spel, för att kunna få i honom lite frukost. Detta har jag när det gäller familjespel till Switch satt i system och gjorde så även med nya Disney Illusion Island. Tyvärr mötte hipster-Musse samma trista öde som Groot, Rocket och Star-Lord (eller Kalle & Co i Disney Speedstorm) och det tog inte lång stund för Frank att konstatera att det här spelet inte var något han ville behålla på sin älskade Nintendo-konsol.

Disney Illusion Island
Designen ser ut att vara hämtad från ett gratisspel till Ipad.

Disney Illusion Island är ett plattformsspel för en upp till fyra spelare och Disney samt utvecklarna Dlala Studios försöker inte ens dölja det faktum att de sneglat både en och 79 881 gånger på Ubisoft-pärlorna Rayman Legends och Rayman Origins. Miljöerna ser ut att vara handtecknade och innehåller väldigt lite detaljer och utsmyckning jämfört med dagens plattformstitlar och om du får hjälp av tre vänner är kameran så pass utzoomad att de framstår som pyttesmå. Det handlar primärt om att hoppa från avsats till avsats, använda lianer, rep och kedjor för att svinga sig framåt och animationsarbetet är precis lika segt och kletigt som det enligt mig ytterst överskattade Battletoads till Xbox, som Rare rullade ut under 2021.

Disney Illusion Island
Rayman Legends har bevisligen varit mallen här, för utvecklarna, men de lyckas aldrig ens komma nära charmen i Ubisofts plattformspärlor.
Detta är en annons:

Du kan välja mellan Musse, Mimmi, Kalle och Janne Långben och på varje bana ligger det nycklar och väntar på dig och de behöver naturligtvis samlas in. Spelkontrollen är det inget större fel på men medan jag tyckte att det där överanimerade, lite slöa och humoristiska rörelsemönstret fungerade i framförallt Rayman Legends, tycker jag snarare att det stjälper Illusion Island som likt Battletoads känns som ett gratisspel till Ipad snarare än något annat. Att hoppa och pricka avsatser är lite för inexakt för att det ska vara roligt och karaktärerna flänger runt för mycket i för långa animationssekvenser för att jag ska vilja bli riktigt bra på spelet.

Disney Illusion Island
Knappt godkänt, Disney. Bättre kan ni.

Humorn är dessutom misslyckad, även om jag förstår att Dlala fortsatt på samma självmedvetna, ironiska spår som de bakade in i Rares Battletoads-reboot. Det finns något cyniskt över att dessa kära, gamla Disney-figurer numer vet om att de är Disney-figurer och kommenterar detta under flertalet tillfällen vilket jag inte riktigt gillar. Dialogen är i övrigt med baserad på nonsens och till skillnad från i Rayman Oirigins eller Legends skrattar jag aldrig. Inte heller Frank. Det blir bara aldrig särskilt roligt rent spelmässigt och det känns aldrig vare sig charmigt eller skoj rent dialogmässigt, heller. Fienderna är oinspirerade och musiken lämnar inga bestående intryck även om den aldrig är dålig. Jag gillar heller inte designen och begriper inte riktigt varför Musse, Kalle, Mimmi och Långben måste se ut som Battletoads, med hoppressade huvuden och supersmala armar.

Spela om Rayman-titlarna till Switch istället.

Detta är en annons:
Disney Illusion Island
05 Gamereactor Sverige
5 / 10
+
Musiken är helt okej, spelkontrollen fungerar väl
-
Enformigt, charmfattigt, ful design, sega plattformshopp
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Disney Illusion IslandScore

Disney Illusion Island

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Teamet bakom det gruvligt överskattade Battletoads lastar på med sommarens plattformsparty och familjen Hegevall är inte imponerade...Loading next content