Svenska
Gamereactor
nyheter
Mario Kart 8

Disney sänder Mario Kart 8-turnering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Mario Kart 8 släpptes förra året och är med sina nästan sex miljoner sålda exemplar det mest sålda spelet till Wii U. Med andra ord så är det många som verkligen uppskattar racingäventyren som Mario och hans vänner (och fiender!) ger sig ut på.

Disney verkar också vara förtjusta i spelet. Så pass förtjusta att de kommer att sända en turnering i Mario Kart 8 på sin TV-kanal Disney XD i USA. I turneringen kommer åtta skickliga ungdomar att tävla mot Youtube-personligheter som Strawburry 17, Andre, AtomicMari och SethBling inför livepublik. Programmet kommer att vara en timme långt, likt det som sändes i samband med Nintendo World Championship tidigare i år. Det är alltså inte första gången som Disney och Nintendo samarbetar i TV-sammanhang.

Marc Buhaj på Disney XD säger följande om satsningen på Nintendo-tävlingar i TV-rutan:

"Esports is something that's blossoming, but it's still early days. How it'll be covered for the kids' audience is still something that remains to be seen."

Mario Kart 8

Relaterade texter

6
PC-emulator kör nu Mario Kart 8 i 8K

PC-emulator kör nu Mario Kart 8 i 8K

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

Ja, inte för att du (eller vi) kan kika på klippet från emulatorn som rullar Mario Kart 8 i 8K, men drömma går ju alltid. Och det faktum att Cemu-emulatorn, som tidigare...

2
Disney sänder Mario Kart 8-turnering

Disney sänder Mario Kart 8-turnering

NYHET. Skrivet av Ted Hinterleithner

Mario Kart 8 släpptes förra året och är med sina nästan sex miljoner sålda exemplar det mest sålda spelet till Wii U. Med andra ord så är det många som verkligen...Loading next content