Svenska
Gamereactor
nyheter
Indiana Jones and the Great Circle

Disney tycker att det är helrätt att Machine Games Indiana Jones-spel inte släpps till Playstation 5

Disneys spelchef menar att Xbox-marknaden fortfarande är en av de största och att detta därmed kommer räcka gott och väl...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Kort efter Microsofts besked om att de skulle köpa ZeniMax/Bethesda, avslöjade sistnämnda att de arbetar på en Indiana Jones-titel, utvecklad av svenska Machine Games (främst känd för Wolfenstein-serien).

Under en lång tid visste vi inte vilka format spelet i slutändan skulle släppas till, detta eftersom det började som multiformat innan Microsofts uppköp, medan somliga ändå trodde att det skulle sluta som en Xbox-exklusiv titel. Under rättegången mellan Xbox/Activision och Federal Trade Commission i somras avslöjades dock till sist att Indiana Jones inte kommer till Playstation 5 utan är en konsolexklusiv titel till Xbox, i och med att Microsoft omförhandlat avtalet med Disney.

Vissa tror att detta i slutändan kan leda till lägre försäljning och har undrat vad Disney tycker om saken - men de verkar inte vara oroliga alls. I en Axios-intervju med Disneys gamingchef Sean Shoptaw förklarar han:

"Xbox still being one of the bigger marketplaces for games, we didn't feel like we were going to be overly exclusionary. We felt like it's still going to reach a broad set of folks, and we felt, financially and strategically for the game, that made sense at the time."

Vi har fortfarande inte sett något från Indiana Jones, vilket utannonserades för nästan tre år sedan. Vi tror att det finns en rimlig chans att 2024 blir året då det äntligen visas för första gången, även om den faktiska lanseringen sannolikt sker först 2025.

Indiana Jones and the Great Circle
Disney tycker inte det är exkluderande att skippa Playstation 5.

Relaterade texterLoading next content