Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
Dragon Ball Z: Kakarot

Dragon Ball Z: Kakarot, Switch och Xbox Elite Series 2 domierar i USA

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Som du säkert vet, är NPD organisationen som varje månad förser oss med de amerikanska försäljningslistorna. Till skillnad från de flesta andra motsvarigheter världen över, har de även tillgång till mycket av den digitala försäljningen (åtminstone till Playstation och Xbox). Nu har januarilistorna kommit, och tyvärr är det ingen munter läsning. Det lades 31% mindre på spel förra månaden 2020 än samma period 2019.

Enligt NPD beror det bland annat på färre stora lanseringar (i januari förra året släpptes Kingdom Hearts III och Resident Evil 2), men även på det stundande generationsskiftet inför Playstation 5 och Xbox Series X.

Det finns dock ett par ljuspunkter och en av dem är Switch som återigen var bäst säljande konsol i USA - något den nu varit under lång tid. Dessutom skriver NPD på Twitter att Xbox Elite Series 2-handkontrollen fortsätter vara bäst säljande tillbehöret för tredje månaden i rad och att det nu är "the fifth fastest-selling video game accessory in U.S. history". Det är såklart tämligen imponerande för en handkontroll i 2000-kronorsklassen, och visar även att det är en typ av lyxprodukt gamers gärna betalar för.

Till sist har vi månadens bäst säljande spel, vilket blev Dragon Ball Z: Kakarot. Vi kunde nyligen rapportera att det sålt bra även i resten av världen och tydligen var ett Dragon Ball-rollspel något fansen längtat efter.

20. Pokémon Shield*
19. Mortal Kombat 11
18. Just Dance 2020
17. FIFA 20
16. Need for Speed Heat
15. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*
14. Star Wars Battlefront II
13. Luigi's Mansion 3*
12. Pokémon Sword*
11. Minecraft#
10. Red Dead Redemption 2
9. Ring Fit Adventure
8. Mario Kart 8 Deluxe*
7. Super Smash Bros Ultimate*
6. NBA 2K20
5. Grand Theft Auto V
4. Star Wars Jedi: Fallen Order
3. Madden NFL 20
2. Call of Duty: Modern Warfare
1. Dragon Ball Z: Kakarot

* Digital sales not included
^ Steam sales not included
# Minecraft digital sales on Xbox and Playstation included

Dragon Ball Z: Kakarot
Dragon Ball Z: Kakarot

Relaterade texter

0
Stor Bandai Namco-rea på Steam

Stor Bandai Namco-rea på Steam

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Om du gillar Bandai Namco-spel men känner för att spara en slant, vill vi nu passa på att tipsa om att Steam har en tämligen generös rea på spel såsom Dragon Ball Z:...Loading next content