Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies

Dragon Quest byter format

Överraskning från Square Enix

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Här hemma i Sverige har vi knappt sett röken av Dragon Quest-serien, även om Dragon Quest: The Journey of the Cursed King faktiskt släpptes här i somras. I Japan finns dock ingen annan spelserie som kan mäta sig i popularitet och de senaste delarna har köpts i snitt av nästan var tjugonde japan.

Själva huvudserien har historiskt alltid släppts till de största formaten och började sin bana till NES, följdes upp av Super Nintendo och har sedan dess har de släppts till Playstation och Playstation 2.

Under en japansk presskonferens under morgonen levererade Square Enix dock överraskning att serien nu återgår till Nintendo och att Dragon Quest IX ska släppas till Nintendo DS. I Japan är det en oerhörd bomb som fick flera av de största inhemska spelsidorna att överbelastas under morgonen, och för Sony är det en mycket stor förlust att bli av med den enskilda spelserie som lockat flest japaner att skaffa en Playstation.

Mycket av anledningen till Dragon Quests popularitet tillskrivs Dragonballs skapare Akira Toriyama (samma person som designar Blue Dragon till Xbox 360) som alltid varit involverad i spelserien.

Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies
Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies

Relaterade texterLoading next content