Svenska
Gamereactor
nyheter
Elden Ring

Elden Ring lever fortfarande

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En tweet. Ett litet livstecken. En officiell bekräftan på att From Softwares största spel hittills fortfarande lever. Det var väldigt skönt att se för några av oss From Software-torskar på redaktionen, även om det inte sades så mycket mer än "Vi hoppas att ni ser fram emot det". Om du däremot inte också drog en lättnadens suck nu så kan vi förklara varför många, många andra gjorde det:

Det finns förstås ingen konkret anledning till att tro att Elden Ring skulle ha lagts ned, men om man besöker Reddittråden för titeln någon gång om dagen och därtill ser hur extremt trendbrytande From Software har betett sig sedan utannonseringstrailern kom (juni 2019) så finns det definitivt en viss panikartad oro, som behöver släckas. Miyazaki och gänget har nämligen varit ganska konsekventa med tidigare spelproduktioner där det oftast har rört sig om en treårig utvecklingsperiod och att spelet har släppts cirka nio månader från utannonserandet. Elden Ring har nu varit under utveckling sedan tidigt 2017, alltså närmar det sig fyra år. Om man enbart går på trenden så skulle det ha släppts under första kvartalet 2020. I och med att vi knappt har fått ett enda levnadstecken sedan E3-trailern förra året så fanns det kanske skäl till att börja skruva på sig nervöst inför spekulationen att Elden Ring befann sig någonstans långt ned i utvecklarhelvetet med tanke på hur ambitiöst det verkar vara till skillnad från tidigare From Software-produktioner. Men nu är vi aningen lugnare och hoppas på att Geoff Keighleys The Game Awards bjuder på demonisk musik á la Yuka Kitamura och en gameplay-uppvisning i den bekräftade semi-öppna spelvärlden.

Elden Ring

Relaterade texter

Elden RingScore

Elden Ring

RECENSION. Skrivet av Joakim Sjögren

Två år, åtta månader och 14 dagar. Så längesen var det From Software presenterade sitt nya projekt under E3 2019, och nu har vi på Gamereactor äntligen fått besöka landet "Däremellan" för att få svar på frågan vi grubblat på sedan dess - Hur bra är Elden Ring?Loading next content