Svenska
Gamereactor
nyheter
Elden Ring

Elden Ring-spelarna uttrycker frustration över expansionens ökade svårighetsgrad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Shadow of the Erdtree hyllas högt och lågt av spelare likväl som kritiker men i takt med att folk tillbringar mer tid med expansionen så verkar frustrationen öka. Har teamet på From Software helt enkelt skruvat upp svårighetsgraden lite för mycket denna gång, ja många verkar faktiskt tycka det.

Det var inte nog med att Erdtree är låst bakom en av Elden Rings kämpigaste bossar, Mohg. En fiende som 62% av alla spelare enligt statistiken inte lyckats klå. För när de väl når expansionens alternativa världskarta (med eller utan hjälp), så blir det knappast lättare.

Vilket nu börjar märkas, inte minst på Steam där många lämnat negativa recensioner som beskriver en upplevelse mer frustrerande än underhållande. Kritiken handlar främst om de nya bossarna som spelarna verkar uppleva som alltför starka, med på tok för många och hårtslående combos.

I skrivande stund är det genomsnittliga omdömet på Erdree "blandat" enligt recensionerna på Steam, med cirka 20 000 positiva och 12 500 negativa omdömen.

Har du spelat Shadow of the Erdtree och vad är dina åsikter om den uppskruvade svårighetsgraden?

Elden Ring
En av många upprörda spelare. Git gud?

Källan

Relaterade texter

Elden Ring: Shadow of the ErdtreeScore

Elden Ring: Shadow of the Erdtree

RECENSION. Skrivet av Joakim Sjögren

Efter två långa år har vi äntligen fått återvända till mästerverket Elden Ring, frågan är bara om den nya expansionen Shadow of the Erdtree också är värld benämningen "mästerverk"?

Elden RingScore

Elden Ring

RECENSION. Skrivet av Joakim Sjögren

Två år, åtta månader och 14 dagar. Så längesen var det From Software presenterade sitt nya projekt under E3 2019, och nu har vi på Gamereactor äntligen fått besöka landet "Däremellan" för att få svar på frågan vi grubblat på sedan dess - Hur bra är Elden Ring?Loading next content