Svenska
Gamereactor
nyheter
Total War Saga: Thrones of Britannia

En närmare titt på A Total War Saga: Thrones of Britannia

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Creative Assembly utannonserade nyligen A Total War Saga: Thrones of Britannia, en spinoff från seriens historiska spel och som kretsar om en mycket begränsad era i historien. Vi talar om år 878 i Storbritannien då vikingarna började dyka upp för att plundra och erövra. Det var en turbulent epok i den brittiska historien, vilket senare ledde fram till enandet av England. Och det är detta spelet fokuserar på.

Nu har vi fått en ordentlig genomgång av utvecklarna som avslöjar att landet är 23 gånger större än i Total War: Attila och därmed "the largest, most detailed version of the British Isles featured in a Total War game".

De förklarar även att det kommer stora förändringar kring hur provinser fungerar samt att de tar sig lite historiska friheter för att hålla fraktionerna mer balanserade. Ett exempel på sistnämnda är att inflytelserika West Saxons kommer starta med mindre territorier. Tio spelbara fraktioner utlovas och kartorna kan du kolla in här nedan.

Total War Saga: Thrones of BritanniaTotal War Saga: Thrones of Britannia
Till vänster är kampanjkartan, och till höger kan du se hur stort landet är nu gentemot i Total War: Attila.
Total War Saga: Thrones of BritanniaTotal War Saga: Thrones of BritanniaTotal War Saga: Thrones of Britannia
Provinser och bosättningar är vita och den färgglada i mitten visar fraktionerna.
HQ

Relaterade texter

0
Total War Saga: Thrones of BritanniaScore

Total War Saga: Thrones of Britannia

RECENSION. Skrivet av Andreas Blom

Creative Assembley är tillbaka. Denna gång med deras spinoff-serie på Total War, Total War Saga: Thrones of Britania. Och denna gång är tanken att vi som spelare ska ta över hela England. One ruler to rule them all!Loading next content