Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Erazer Bandit P20

Vi har kollat in paketdatorn Erazer Bandit P20 för att se om dess låga pris och hyggliga prestanda räcker för en köprekommendation...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

När jag packar upp Erazer Bandit P20 slås jag direkt av det behändiga formatet (40 x 33 x 21 centimeter)och ett ganska anonymt utseende som gör att den absolut kan stå framme utan att kännas sådär överdrivet vulgär som annars är kännetecknande för speldatorer. Burken marknadsförs som just en speldator, även om dess prestanda kanske inte är marknadsledande på något sätt, vilket dock även avspeglas i prislappen på runt 14 000 kronor. För pengarna får du:

Processor: Intel Core i5-14400
Grafikkort: Nvidia Geforce RTX 4060
RAM: 16 GB DDR4
Lagring: 1 TB NVMe SSD
Operativsystem: Windows 11 Home

Erazer Bandit P20
Liten och kompakt.

Chassit är robust och känns väldigt kompakt, och det behändiga formatet gör den lätt att flytta omkring. För den som vill finns RGB-belysning som kan anpassas efter personlig smak via medföljande programvara. Framsidan har ett mesh-mönster som inte bara ser bra ut utan också hjälper till att förbättra luftflödet. Totalt sett ger designen ett intryck av kvalitet och hållbarhet, men saknar som sagt den flashighet jag vet att somliga vill ha. Lite brasklapp dock för att en av HDMI-portarna i själva chassit inte tycktes fungera, men det finns lyckligtvis fler på grafikkortet så det var egentligen ett ickeproblem för min egen del, och förmodligen inget återkommande fel för modellen.

Detta är en annons:

Kylningen i Erazer Bandit P20 är välplanerad. Datorn är utrustad med flera fläktar som effektivt hanterar värmeutvecklingen under intensiva gaming-sessioner. Under testning hölls CPU-temperaturen runt 75°C och GPU-temperaturen runt 80°C vid full belastning, vilket är inom rimliga gränser och säkerställer att komponenterna kan prestera optimalt utan risk för överhettning.

Erazer Bandit P20
Bra lösningar för kylningen skyddar komponenter och gör den mer driftsäker.

Även om det som sagt inte är tal om raketprestanda klarar datorn moderna spel utan problem och med grafikinställningar som oftast spöar det konsolerna erbjuder. Med Furmark (GL) benchmarkade jag 85 bilder per sekund (1440p) och fick 4951 poäng. I fallet Cyberpunk 2077 kunde jag med Ultra-inställningar hålla runt 60-70 bilder per sekund i 1080p, medan Call of Duty: Warzone gick att köra i runt 120-130 bilder per sekund på High-inställningar (1080p) och Assassin's Creed Valhalla rullade på i 70-80 bilder per sekund med inställningen Very High (1080p).

Kort sagt känns detta som ett rimligt köp för den som vill spela PC men inte lägga väldigt mycket pengar. Det kan dock vara bra att känna till att fläktarna kan upplevas lite högljudda vid maxad belastning och det mindre chassit gör att möjligheterna att uppgradera kan vara begränsade.

Detta är en annons:
Erazer Bandit P20
På ovansidan hittar du den sedvanliga uppsättningen kontakter.

Sammantaget är dock Erazer Bandit P20 ett rekommenderat val för gamers som söker en lagom kraftfull och pålitlig dator. Med sin stabila processor, kraftfulla grafikkort och välgenomtänkta kylning erbjuder den både mer än acceptabel prestanda och hållbarhet. Designen är dessutom både stilren och funktionell.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Väldigt fin kylning, fullt godkänd prestanda, behändigt format, goda anslutningsmöjligheter, bra pris, omfattande RGB-belysning
-
Kan vara lite högljudd, begränsade möjligheter att uppgradera
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här


Loading next content