Svenska
Gamereactor
nyheter
Wolfenstein III

Ett nytt Wolfenstein tycks vara under utveckling

Att döma utifrån en ny platsannons har detta ännu ej utannonserade projekt redan hunnit en bra bit i utvecklingen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det har varit känt under en längre tid att Uppsala-baserade Machine Games för närvarande arbetar på en Indiana Jones-titel. Studion har dock kapacitet att utveckla två spel samtidigt - något som bekräftas via LinkedIn där en anställd säger sig arbeta med "the upcoming Indiana Jones game and another unannounced project" - där det andra projektet potentiellt kan vara ett nytt Wolfenstein.

HQ

Serien har varit vilande sedan lanseringen av Wolfenstein: Youngblood 2019 utan att något nytt har lanserats eller ens utannonserats. Men det har funnits några tecken som antyder ett nytt Wolfenstein, och nu har vi fått ännu ett tänkbart livstecken från Tech4Gamers.

Det visar sig att det för närvarande finns en Machine Games-platsannons för en senior animator, som har några ledtrådar som pekar mot ett nytt äventyr med BJ Blazkowicz. Ett av kraven är "Passion for video games and especially for first-person immersive games", vilket innebär att det förmodligen inte är Indiana Jones (du skulle vilja se den karaktären i tredjeperson, eller hur?), och detta blir ännu tydligare när vi läser att personen som ansöker ska ha en "Strong familiarity with MachineGames' titles". Studion har i stort sett bara arbetat med Wolfenstein tidigare.

Vi får även fler ledtrådar då "Experience animating creatures or quadruped characters" krävs, och Wolfenstein-spelen har som bekant ofta bestar som Kampfhund och Panzerhund.

Sammanfattningsvis verkar det som om Machine Games arbetar på ett förstapersonsspel som innehåller fyrbenta varelser, och har en koppling till studions tidigare titlar (som bokstavligen är Wolfenstein-serien). Det kan såklart vara något helt annat, men det ser alltmer troligt ut att vi kommer att få jaga nazister igen.

Wolfenstein III

Relaterade texterLoading next content