Svenska
Gamereactor
recensioner
Fall Guys

Fall Guys: Ultimate Knockout

Petter har tillbringat stora delar av dagen tillsammans med Mediatonic haussade partyspel och är positivt överraskad...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Hahaha! Roligt, roligt, roligt... Det var riktigt länge sen jag skrattade så mycket som jag gjort idag, åt ett spel. Nysläppta multiplayer/party-spelet Fall Guys: Ultimate Knockout är baserat på ett mycket simpelt men ack så beroendeframkallande koncept. Tänk dig TV-serien Wipeout (där kändisar ramlade och slog sig medan vi andra satt hemma i sofforna och tokskrattade) blandat med Battle royale-formeln som framförallt Fortnite populariserat de senaste åren.

Fall Guys
Designen är kul och matcherna helt otroligt tramsigt tokroliga.

Det börjar med att du skapar din egen bönliknande blobba till karaktär för att sedan ge dig ut i ett upp till fem ronder omfattande multiplayer-party där det handlar om att ta sig så långt som möjligt på varje enskild bana, eller kanske rent utav nå slutet (före alla andra spelare, såklart). Spelmekaniken är lika simpel som grundreceptet. Du kan hoppa, springa och dyka på väg mot målet och precis som sig bör rör sig de ledlösa bönorna till karaktärer ganska bångstyrigt vilket skapar tillräckligt mycket humor för att vräka omkull en normalstor mjölkko.

Fall Guys
Alla som sett TV-programmet Wipeout känner igen sig direkt.
Detta är en annons:

Om du trillar ned (dör) och därmed slås ut ur den pågående matchen, kan du trivsamt sitta stilla och kika vidare på hur det går för de som fortfarande lever, och även fast det oftast matchas med att jag skriker lite lätt och tuggar på mina egna knogar, är Fall Guys hela tiden riktigt roligt. Jag gillar verkligen hur tramsigt tokigt det är i sin utformning utan att för den skull tappa den där känslan av att det faktiskt går att bli bra på det, träna, nöta och vinna. Lite som Super Monkey Ball, fast ändå inte. Banorna är varierade, roliga, utmanande, mängden aktiva spelare i varje match är hysteriskt och det skapas kaos med 24 stycken vilt kutande bönor mot målet, som man bara måste gilla.

Fall Guys
Rent estetiskt är Fall Guys klockrent. Ett riktogt sommarspel.

Musiken är bra, presentationen är bra och estetiken är klockren. Men det finns minuspunkter... Vissa av banorna är hopplöst omöjliga och skapar irritation och det saknas innehåll för att Fall Guys verkligen ska kunna hålla, i längden. Något som dock utvecklarna Mediatonic lovar ska tillkomma i form av nedladdningsbart material längre fram.

Fall Guys
Musiken är väldigt trallvänlig och glad.
Detta är en annons:

För dig som avser att testa Fall Guys: Ultimate Knockout skulle jag råda dig att avvakta ett par veckor, dock. Just nu är det närmare 1,4 miljoner spelare som försöker hitta matcher att delta i på servrarna och det innebär att det nästan inte går att komma in, alls. Men när detta är löst är det här partyspelet ett av årets hittills roligaste.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Läcker estetik, härlig musik, tokroligt upplägg, massor av utmaning, skrattframkallande tramsigt
-
Något tunt på innehåll, vissa banor är enbart frustrerande
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Fall Guys fyller tre år

Fall Guys fyller tre år

NYHET. Skrivet av Conny Andersson

Det går inte att förneka att Fall Guys gjorde ett avtryck när det lanserades för tre år sedan till PC och Playstation. Utvecklarna på Mediatonic gav oss ett lite...Loading next content