Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
Project Zero: Maiden of Black Water
AKTUELLT: E3 2021-täckning

Fatal Frame: Maiden of Black Water kommer till Switch

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Under kvällen fick vi veta att den femte installationen i skräckserien Fatal Frame är på väg till Nintendo Switch, någon gång under 2021. Och det här har i alla fall jag gått och längtat efter länge nu. Att kunna återuppleva Fatal Frame på den nya generationers konsoler, även om kanske inte just Nintendo Switch kvalar in som tidernas kraftpaket så ser jag ändå fram emot att kunna se en HD-remastrad version av den gamla kultklassikern, som gjort sig känd som spelbranschens Camera Obscura. Dessutom kommer det att släppas på övriga system, vid ett något senare tillfälle får man väl utgå från. Jag skrev själv nyligen om Fatal Frame här på Gamereactor men om du inte känner till det sedan tidigare så är upplägget lika enkelt som extremt effektivt. Med endast en kamera som "vapen" vandrar du runt i läskiga miljöer och försöker ta reda på vad som har hänt. Det är proppat med jump scares och kameran är alltså ditt enda försvar mot de vålnader som alltså hemsöker dessa skogar.

Fatal Frame: Maiden of Black Water släpptes först till Nintendo Wii år 2014 och är alltså det femte spelet i serien. Förutom en helt ny estetik så skall den här nya versionen också erbjuda en hel del nyheter, bland annat ett helt nytt fotoläge och det känns ju rimligt, när man ändå släpar runt på en kamera menar jag.

Tyvärr är femman en av de svagare delarna i den här spelserien men själv tar jag vad jag får, i den här genren. Hur som helst blir det spännande att se vad Nintendo kan göra med en sådan här titel år 2021. Det ger också många en helt ny möjlighet att prova på franchisen Fatal Frame om man inte hade möjligheten på de äldre systemen.

Fatal Frame: Maiden of Black Water som sagt till Nintendo Switch någon gång i år men kommer även att släppas på Playstation 4 och 5, Xbox One och Seriex X/S samt PC. Inga releasedatum för dessa är heller kända i skrivande stund.

Så var står du? Är du redan ett inbitet fan som vill återvända till Mount Hikami för att på nytt bli skrämd av det okända, nu i bättre upplösning eller är det första gången för dig? Eller står du kanske helt enkelt över och lämnar de kalla kårarna åt någon annan?

Se trailern här! Fatal Frame

Project Zero: Maiden of Black Water

Relaterade texter

7
Project Zero: Maiden of Black WaterScore

Project Zero: Maiden of Black Water

RECENSION. Skrivet av Fredrik Säfström

Redaktionens meste fegis har gett sig i kast med japanska skräckfesten Project Zero: Maiden of Black Water för att tampas med likbleka barn och svart blött hår...

4
Zelda- och Metroid-kostym till Project Zero

Zelda- och Metroid-kostym till Project Zero

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Lagom till halloween släpps som bekant japanska skräckspelet Project Zero: Maiden of Black Water, exklusivt till Wii U (kolla in vår recension). Då är det som bekant...Loading next content