Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
esports
Assetto Corsa Competizione

Ferrari Esports Series gör sin återkomst imorgon

Den sex månader långa simracingturneringen spelas på Assetto Corsa Competizione.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ferrari har meddelat att imorgon kommer att markera början på 2023 Ferrari Esports Series. Säsongen startar med en lanseringsshow den 6 april och kommer att pågå i sex månader och kommer att se de bästa sim-racers i hela Europa tävla i Assetto Corsa Competizione för att krönas till Ferrari Esports Champion .

Morgondagens lanseringsshow kommer att se värdarna Julia Hardy och Mike Channell uppdatera fansen om alla planer för säsongen, som kommer att fortsätta i juli när den första omgången kval äger rum den 20 juli. Denna första tävling kommer att följas av kval 2 och 3, som spelas den 24 augusti respektive den 12 september.

Efter kvalet kommer de regionala tävlingarna, där Europa är sist den 30 september, medan Nordamerikas kommer att vara den 24 september och APAC: s den 23 september.

Allt detta kommer att leda till säsongens stora final, som börjar med en förshow den 11 oktober, allt före huvudevenemanget den 12 oktober.

För dem som letar efter ytterligare Ferrari Esports Series-innehåll att njuta av kommer två unika videoserier att anlända under hela säsongen, med Ferrari 101-serien som kretsar kring att hjälpa doting sim-racers, medan Off The Grid-showen kommer att fokusera på förra årets vinnare, Jonathan Riley.

När lanseringsshowen äger rum imorgon, se till att fånga all action på Ferrari Esports Twitch-kanal.

Assetto Corsa Competizione

Relaterade texter

5
Assetto Corsa CompetizioneScore

Assetto Corsa Competizione

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Det lilla italienska teamet som för sex år sedan slog simracingvärlden med storm har nu dundrat ut sitt senaste stickspår till våra nuvarande konsoler, och Petter är inte imponerad...Loading next content