Svenska
Gamereactor
nyheter

Final Fantasy-utvecklaren: Konsoler kommer vara utdöda inom loppet av tio år

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Att blicka in i kristallkulan och försöka förutspå branschens framtid är något som många försöker sig på, och nu har Naoki Yoshida, en av veteranerna hos Square Enix, också delat med sig av sina tankar. Den nu 50-årige producenten har trots allt hängt med ett tag och enligt honom kommer konsoler i dess nuvarande form försvinna inom loppet av tio år.

Istället är det molnbaserade lösningar som kommer att ta över, och spelen kommer att strömmas till användare världen över. Tech som så klart redan finns idag men som över de kommande åren tveklöst kommer att både förfinas och förbättras avsevärt. Något som Yoshida ser väldigt mycket fram emot, och som i hans tycke egentligen redan borde ha skett.

För enligt hans spekulationer borde den nuvarande generationen ha varit den sista, och beskyller pandemin som den primära anledningen till att den digitala revolutionen ännu inte helt ägt rum.

Vilka är dina tankar om konsolernas framtid, hur länge kommer det dröja innan allt blir molnbaserat?Loading next content