Svenska
Gamereactor
nyheter
Final Fantasy X/X-2 HD Remaster

Final Fantasy X är nu en del av Star Wars

Undervattenssporten Blitzball som debuterade i Final Fantasy X är nu även något som utövas i den där galaxen långt, långt borta...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Även om Final Fantasy X är något av en vattendelare där många gamers hade svårt för den gapiga protagonisten Tidus samt Tetsuya Nomuras hiskeliga design, råder det ingen tvekan om att sporten Blitzball gjorde intryck på en hel spelvärld. Nu får ännu fler chansen att lära känna sporten.

Författaren Mike Chen har nämligen gjort Blitzball till en officiell del av Star Wars-universumet genom att inkludera Final Fantasy X-sporten i novellen Star Wars: Brotherhood. Han skriver på Twitter att han tillbringade timmar med att spela "undervattenshockey", och bestämde sig därför för att hylla fenomenet i sin bok.

Novellen innehåller även referenser till Cal Kestis från Star Wars Jedi: Fallen Order och det nyligen utannonserade Star Wars Jedi: Survivor, men Final Fantasy X-referensen måste sägas vara det mest unika i sammanhanget - med god marginal.

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster

Relaterade texter

Final Fantasy X/X-2 HD RemasterScore

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster

RECENSION. Skrivet av Johannes Leander

De sista klassiska Final Fantasy-spelen, nu i 1080p! Johannes har satt tänderna i Final Fantasy X/X-2 HD Remaster och här kommer Gamereactors recensionLoading next content