Svenska
Gamereactor
nyheter
Final Fantasy XIV: Endwalker

Final Fantasy XIV: Endwalker tar oss till månen under hösten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Strax innan helgen körde Square Enix en Final Fantasy XIV-stream tillägnad Final Fantasy XIV: Endwalker som släpps i höst, och där kan man lugnt säga att det vankas miljöombyte.

Warrior of Light får här nämligen besöka månen, och som om det inte var tillräckligt ska vi även få utforska Garlemald, Thavnair och Radz-at-Han. Med nya områden kommer också nya jobb, och du kan se glimtar av dessa i trailern. Kolla exempelvis vad Alphinaud använder. Dessa laserskjutande saker hör till Sage-jobbet och kallas Nouliths. Det andra jobbet kommer att vara av det närstridsfokuserade slag som är avsett för dem som gillar begreppet 'skada per sekund', men exakt vad vi pratar om kommer vi inte att veta förrän i maj.

Utvecklarna avslöjar utöver detta att vi nu ser slutet på Hydaelyn- och Zodiark-historien, så förhoppningen är att fler nybörjare nu ska vilja hoppa in i spelet eftersom ett nytt äventyr är på väg. Och Square Enix tycker att den 13 april är ett bra tillfälle att testa detta, Final Fantasy XIV får då nämligen en öppen Playstation 5-beta. Dessutom finns som bekant den gratis Trial-utgåvan som innehåller A Realm Reborn och Heavensward med alla uppdateringar upp till 3.56.

När det gäller själva gameplay-biten i Endwalker, kan vi se fram emot nya fiender (inklusive Anima), köpa en plats att bo på i Ishgard eller besöka en ny Harvest Moon-klingande plats som heter "Island Sanctuary" samt mycket, mycket annat.

HQ
HQ
HQ
Final Fantasy XIV: Endwalker
Final Fantasy XIV: EndwalkerFinal Fantasy XIV: EndwalkerFinal Fantasy XIV: Endwalker

Relaterade texterLoading next content