Svenska
Gamereactor
nyheter
Final Fantasy XIV: Endwalker

Final Fantasy XIV slutar tillfälligt säljas då det blivit för populärt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Att Final Fantasy XIV: Endwalker var hett efterlängtat råder det ingen tveksamhet över, och Square Enix varnade folk för att servrarna skulle få kämpa redan innan expansionen lanserades. Just kämpandet har visat sig vara en grov underdrift, för köerna har varit extremt långa i nästan två veckor, och efter att ha vidtagit mindre åtgärder görs nu mycket mer omfattande insatser.

Naoki Yoshida meddelar att de beslutat att tillfälligt ta bort Starter and Complete-utgåvorna av Final Fantasy XIV från butiker för att förhindra fler spelare från att försöka komma in på servrarna som redan har sprängts. Endwalker och andra tillägg kommer fortfarande att vara tillgängliga, men du kommer alltså inte stöta på nya spelare på ett tag.

Samtidigt ska de som har prenumeration prioriteras i serverköerna, vilket också är anledningen till att de stoppar registreringar för den kostnadsfria provversionen. Som en ursäkt kommer alla som har hela spelet och en aktiv prenumeration att kompenseras med ytterligare 14 dagar utöver de sju som gavs tidigare.

Yoshida nämner naturligtvis också vilka planer de har för att lösa problemen och noterar bland annat att en uppdatering på tisdag kommer behandla Error 2002 och några andra småsaker. Därefter kommer 6.05-uppdateringen (som inkluderar Pandæmonium: Asphodelos (Savage), Excitatron 6000-dungeon och nya recept) den 4 januari. När det gäller nya servrar gör de sitt bästa för att få till detta, men pandemin försvårar arbetet. Lyckligtvis börjar de få lite överblick nu, så förhoppningsvis kan de ge mer information om detta i slutet av januari.

Kort sagt, vi får helt enkelt bestycka oss med mer tålamod, och det låter som om studion arbetar hårt för att göra allt bättre. Att ett spel slutar säljas för att det blivit för populärt hör sannerligen inte till vanligheterna, så vi förstår att Square Enix menar allvar.

Final Fantasy XIV: Endwalker

Relaterade texterLoading next content