Svenska
Gamereactor
recensioner
Fitness Boxing

Fitness Boxing

Adrian har hoppat runt framför TV:n och boxat i luften som en idiot och han är inte imponerad av Nintendos senaste...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Jag är ingen vältränad herre. Tyvärr. Så upprymd och exalterad var jag sannerligen inte när jag fick i uppdrag att recensera ett träningsspel till Nintendo Switch. Men har man gett sig in i leken får man leken tåla, heter det ju. Med de lataste av steg lunkade jag ned för trappen och hämtade mitt Nintendo Switch och knappade in koden för att ladda hem detta spel.

Fitness Boxing

Själva idén att röra på fläsket samtidigt som man spelar känns ju klockrent - åtminstone på pappret, men hur funkar det i praktiken? Det första jag slås av är hur svårt det faktiskt är att hålla koll på allt man ska göra. Stå i rätt "stance", gunga i rätt rytm och sedan stå och slå i luften på rätt sätt. Allt ska vara rätt. Alltid. rätt, rätt, rätt och rätt. Aldrig fel. Just det, man får heller inte glömma att andas ut med varenda slag. Det är viktigt. Allt är ska ju vara rätt. Jag var lite rädd att någon skulle höra mig under tiden jag spelade, för då hade någon misstänkt att undertecknad haft ett normalgammalt vildsvin med svår astma i vardagsrummet.

Fitness BoxingFitness Boxing
Detta är en annons:

Det första som ställs framför mig är en instruktör som ska guida mig igenom mina träningspass. Här blir jag faktiskt förvånad över hur pass bra han är. Han pratar på ett pedagogiskt sätt så att man enkelt förstår vad man ska göra, och hur man ska göra det. Först ska du stretcha ordentligt och det är här jag verkligen känner hur mycket jag behöver det här spelet. Varenda position jag ska stretcha i stramar till rejält i kroppen, det var nästan så illa att jag trodde att jag skulle tappa lemmar där ett tag. Väldigt effektivt. När man stretchat färdigt visar instruktören hur du ska stå, för att sedan brodera ut vilket sätt du ska gunga fram och tillbaka på och rytmen du ska hålla. Nu kommer det roliga - att veva med knytnävarna så hårt du kan mot TV-apparaten och försöka tajma rätt i dina slag. Lättare sagt än gjort - att hålla reda på allt man ska göra samtidigt som man måste komma ihåg att andas. Hade någon filmat mig under mina spelsessioner med Fitness Boxing hade jag hållit personen under pistolhot för att få videon raderad.

Fitness Boxing

Den här instruktören får man möjlighet att byta ut sen, när man klarat de första minuterna av träning, men jag ser detta som en högst onödig funktion. Ännu onödigare blir det att du kan låsa upp olika kläder till din instruktör. Det här känns bara som ett försök att fylla ut spelet lite och till vilken nytta har jag ingen aning om. Det är ju inte så att hela spelet kretsar kring din instruktör.

Det bränner faktiskt ganska ordentligt i kroppen när man väl får pli på hur du ska stå, gunga och slå. I slutet av varje träningspass står det hur många kalorier du bränt under passet. Det är inte många kalorier du bränner under ett pass. Personligen brände jag 37 kalorier som högst, vilket känns lite klent jämfört med vad man bränner under en timmes powerwalk. Och att det brände i just min kropp under träningspassen beror mer på att jag är extremt otränad - och inte att detta är ett effektivt sätt att bränna fett på. Löjlig kände jag mig också när jag stod där som någon lönnfet dåre och skrik-boxade vildsint mot TV:n.

Detta är en annons:
Fitness BoxingFitness Boxing

När man väl kommit igång och lärt sig de vanligaste kombinationerna kommer det mer komplicerade grejer. Som till exempel höger- och vänsterkrokar istället för bara vanliga jabbar - och helt plötsligt känner jag mig som ett riktigt proffs (fast jag förmodligen mer ser ut som ett helt vanligt praktfyllo) när jag prickar in varenda slag klockrent och får en fullpoängare. Musiken får mig att vilja plugga igen öronen med två vinkorkar, ungefär. Dock. Låtarna beskrivs som instrumentala versioner av de populäraste låtarna. Och så kanske det hade varit - om spelet släppts 2012 istället för 2018, med låtar som "Call Me Maybe" och "Party Rock Anthem." Istället drog jag på mig ett par hörlurar och dundrade igång Michael Bolton på en ohälsosam volym (precis som jag alltid gör).

Fitness Boxing funkar helt okej om man vill få sig lite träning utan att behöva lämna huset, men jag tror de allra flesta människor hellre tar en trevlig morgonpromenad och får frisk luft på köpet. Eller kanske köpa en begagnad boxningssäck på närmaste köp och sälj i närheten och hänga upp i taket för att sedan smiska på den istället.

Fitness Boxing
05 Gamereactor Sverige
5 / 10
+
Pedagogisk instruktör, lätt att förstå
-
Enformig träning, hopplös musik, generisk grafik
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Fitness BoxingScore

Fitness Boxing

RECENSION. Skrivet av Adrian Olsson

Adrian har hoppat runt framför TV:n och boxat i luften som en idiot och han är inte imponerad av Nintendos senaste...

Flera gameplay-trailers för Fitness Boxing

Flera gameplay-trailers för Fitness Boxing

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Redan innan jul recenserade vi Imagineers träningsspel Fitness Boxing, en titel som kanske/kanske inte kan vara ett bra hjälpmedel för att motionera bort skumtomtar,...Loading next content