Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
Aliens: Fireteam Elite

Fler gameplay-detaljer om Aliens: Fireteam avslöjade

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Aliens: Fireteam utannonserades på nytt i veckan efter åratal av tystnad, och trevligt nog släpps det redan till sommaren. Spelet utspelar sig efter Alien 3 och låter dig axla rollen som en Colonial Marine som reser till USS Endeavor för att bekämpa en utomjordingar. Spelet är samarbetsfokuserat och utvecklas av Cold Iron Studios. Deras chef Craig Zinkievich bjussade på en hel del nya detaljer till Polygon nyligen, och berättade då mer av vad spelarna kan förvänta sig av Aliens: Fireteam.

Zinkievich avslöjade bland annat att de klassiska M41A Pulse Rifles och fragmentation-granaterna är en del av arsenalen tillsammans med vapen som 'Charge Coil'. Med dessa nya elbaserade vapen är det möjligt att chocka och bedöva Xenomorphs. Det kommer även att finnas flera olika klasser för att skapa en balanserad trupp och de är utformade med taktisk synergi i åtanke. Klassen Technician har till exempel tillgång till ett auto-kulspruta som kan placeras på smarta ställen, detta medan Demolisher kan spänga saker och Gunner kan ge dubbel eldhastighet och omladdning till hela teamet.

Vi fick utöver detta veta att vi kommer från strida moty (eller kanske snarare undvika) de klassiska Xenomorphs, men även stöta på Facehuggers och Praetorians, liksom Spitters, Warriors och Bursters - så det kommer att finnas mycket att slösa hett bly på. Zinkievich sade vidare att spelet kommer bli utmanande, men det går att ändra svårighetsgrad, Challenge-kort och 'mutators' för att skräddarsy hur tufft det ska vara.

Det kommer att finnas fyra storykampanjer, var och en med tre uppdrag. Dessutom kan du levla upp din marinsoldat för att få tillgång till nya färdigheter, vapen och annat. Upp till tre personer kan spela co-op, men du kan även fylla på med datorkontrollerade spelare om ni är färre än så.

Aliens: Fireteam släpps i sommar till PC, Playstation 4/5, Xbox One och Xbox Series X/S. Låter väl inte så tokigt va?

Aliens: Fireteam Elite

Relaterade texterLoading next content