Svenska
Gamereactor
nyheter

Flera förändringar och prishöjningar bekräftade för Game Pass

Det billigaste alternativet kommer inte längre ge tillgång till spel från Xbox Game Studios, Bethesda och Activision Blizzard på premiärdagen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Att Xbox Game Studios-titlar skulle släppas till Playstation- och Nintendo-konsoler var inte de enda ryktena om förändringar som fick internet att gå i spinn tidigare i år. Vi har även hört spekulationer om att Game Pass skulle förändras med en prishöjning, nya tjänster och mycket annat. Nu får vi se hur folk reagerar på bekräftelsen av sistnämnda.

Windows Central-redaktören Jez Corden har nämligen fått bekräftelse från Microsoft att Game Pass ska genomgå flera förändringar under de kommande veckorna och månaderna:


  • Xbox Game Pass till konsol kommer ersättas av en ny nivå som kallas Xbox Game Pass Standard. Detta kommer endast ge dig tillgång till Microsofts backkatalog av spel, och alltså inte längre inkludera förstapartsspel på lanseringsdagen. Standard kommer kosta 14,99 dollar per månad.

  • De av er som redan prenumererar på Game Pass för konsol kommer lyckligtvis få behålla detta, så ni får fortfarande Xbox Game Studios-spel från dag ett och så vidare. Det är dock redan för sent att börja prenumerera på detta upplägg nu, eftersom nya medlemmar från och med igår inte längre kan få det här alternativet. Från och med den 12 september kommer befintliga prenumeranter kunna stapla Xbox Game Pass för konsol i max upp till 13 månader. Om du redan har mer än 13 månader staplade kommer du inte att påverkas av detta.

  • Xbox Game Pass Ultimate kommer inte ändras på något sätt, men väl en förväntad prishöjning. Det nya priset blir 19,99 dollar per månad istället för nuvarande 16,99 dollar.

  • Även PC Game Pass blir dyrare och går från 9,99 dollar till 11,99 dollar per månad.

  • Xbox Game Pass Core (det som ersatte Xbox Live Guld) kommer fortsätta kosta 9,99 dollar per månad, men en årlig prenumeration går från 59,99 dollar till 74,99 dollar.

  • Prishöjningarna är globala, och du kan hitta de nya priserna för ditt land här. Vi har fått veta att de träder i kraft den 12 september, så passa på att fylla på ditt abonnemang redan nu.

Att priser på prenumerationstjänster med tiden höjs är kanske inte så överraskande, men vad tycker du om förändringarna? Är den nya prislappen värd för att få bland annat Call of Duty: Black Ops 6, Indiana Jones and the Great Circle och annat?

Flera förändringar och prishöjningar bekräftade för Game Pass


Loading next content