Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
esports
League of Legends

Fnatic tillkännager sin vår-LEC-lista

De har gjort en del förändringar i både spelare och personal efter en katastrofal vintersplittring.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Fnatic har meddelat sin startlista för 2023 LEC Spring Split. I ett blogginlägg på deras webbplats meddelade de förändringarna samt tog itu med fansens oro.

Detta efter en extremt svag Winter Split, där det stjärnspäckade laget placerade sig på nionde plats och misslyckades med att nå slutspel för första gången i organisationens historia.

Som svar har Fnatic bytt från toppspelaren Martin "Wunder" Nordahl Hansen till Óscar Muñoz "Oscarinin" Jiménez. Dessutom har de bytt stöd Rúben "Rhuckz" Barbosa för Henk "Advienne" Reijenga. Båda spelarna har flyttats upp från Fnatic TQ, organisationens akademitrupp.

Fnatic sa: "Paret är otroligt begåvade unga individer som har lyft fram sina färdigheter gång på gång i ERL: erna, och deras engagemang och fokus överensstämmer massivt med organisationens framtid i vår.

"Oscarinin ger en dominerande, bärstilad toppfältsnärvaro, värdig att gå tå till tå med LEC: s bästa. Alla som har ställt in sig på Fnatic TQ kommer att förstå hur kapabel han är.

"Advienne ger en mogen, sansad och högljudd närvaro till laget och använder sin tidigare erfarenhet av XL för att sätta upp imponerande prestationer och föra laget samman.

"Viktigt är att vi tror att båda spelarna passar perfekt in i de nuvarande lagens kemi och delar samma tankesätt hos hela truppen - en viktig faktor som vi strävade efter under lågsäsongen."

Fnatic har också gjort förändringar i staben och tagit in Tomáš "Nightshare" Kněžínek som ny huvudtränare. Nightshare är välkänt inom den tjeckiska LoL-scenen och har erfarenhet av att arbeta med Immortals i LCS.

Fnatic sa: "Tomáš ger en mängd erfarenhet från flera bakgrunder, som spelare, assisterande tränare och huvudtränare.

"En extremt känslomässigt intelligent individ, Nightshare har omedelbart anslutit sig till gruppen från början och har varit ett avgörande inflytande för att föra varje spelare på samma sida och definiera rätt mål för truppen framöver."

Tillkännagivandet talade om de svårigheter som laget stod inför och varför dessa förändringar har gjorts.

Fnatic tillade: "På väg in i Spring har vi också grundligt undersökt de inre teamens struktur, ledarskap och sammanhållning för att analysera vad som gick fel och var vi kan bygga vidare på och förbättra.

"En sak var klar - vi var inte redo för Winter. Brist på förberedelser och få etablerade rutiner innebar ökad press på scenen, med en kollision mellan varje spelares olika mål och profiler som komplicerade meningsfull förbättring.

För att avsluta sa de: "Gå och ge ett stort varmt välkomnande till våra nyaste snickare, och som alltid: Once Fnatic, #ALWAYSFNATIC."

League of Legends

Relaterade texterLoading next content