Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
God of War: Ragnarök

5 snabba: God of War: Ragnarök

I år händer det till slut. God of War får äntligen sin uppföljare och även om mycket fortfarande är höljt i dunkel så sitter vi ändå på vissa svar. Detta är vad vi vet just nu om Santa Monica Studios kommande stordräpare...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Striderna i God of War är ju något av det bästa jag har upplevt i spelväg. Så mjukt, så följsamt och precist. Samtidigt med duster så brutala och intima att jag nästan kände att jag själv fick en dansk skalle hemma i soffan. Santa Monica tänker väl inte ändra på det hoppas jag?
Nej, det behöver du inte oroa dig för. Sony och Santa Monica Studios har själva insett vilken guldsits man sitter i så det kommer att bli mer av det du gillade, och förmodligen mer därtill. De har nämligen även gått ut och sagt att ett av deras huvudsakliga mål med Ragnarök var att ge spelaren fler val i strid. Med fler kombinationer, smartare defensiva taktiker och ett bättre användande av element. Fienderna kommer också att bli mer varierade och mer brutala. Vi har till exempel redan fått se smakprov på två nya fiender, Stalker och Dreki och de verkar ju inte gå av för några hackor direkt. Varje ny strid skall kännas minnesvärd enligt Sony själva så du kan med andra ord sitta still i båten när det kommer till episka slag.

Och när vi ändå är inne på fiender. Vad vet vi där? Du säger fler och större slag men hur stora snackar vi då? Jag utgår ifrån att det blir uppgörelser med gudar även nu men vilka? Blir det Lillgud, mellangud eller kanske till och med storgud? Kommer jag att få drämma Leviathan Axe i pannbenet på självaste Oden?
Nja, Oden är väl oklart men du kan få Tor. Åskguden med sin mäktiga hammare. Han har ju redan visat upp sig på Twitter i all sin gudomliga prakt och fått ta emot både spott och spe men även stående ovationer och jubelrop för sin mer realistiska kroppshydda som går emot alla Hollywood-normer. Även Freja, som ju en gång i tiden var din BFF har ett rejält horn i sidan till dig nu efter att du hade ihjäl hennes ohängde son, Balder. Hon kommer enligt uppgift inte att vara att leka med. En stridsskicklig kombattant som inte kommer att lägga några fingrar emellan för att förpesta din tillvaro. Det kommer med andra ord att bli åka av!

God of War: Ragnarök
Tor dyker upp lagom till skallbonkarfest och han är inte glad.

Jag älskade ju spelvärlden. Vacker som få och full av liv. Varje plats kändes unik och genomarbetad. Inga halvtomma utfyllnader som man ofta ser i spel nu för tiden. Samtidigt blev jag ju lite lack när jag insåg att endast sex av nio världar var tillgängliga. Hur tänker de där? Får vi se hela härligheten nu eller?
Så blir det! Alla rikena kommer att vara representerade. Det innebär alltså att de tre som du aldrig fick resa till tidigare, det vill säga Vanaheim, Svartalfheim och Asgård nu står helt till ditt förfogande, att älska i nöd och lust. Men det slutar inte där skall du veta. Nej, för utöver att slå upp de massiva portarna till helt nya områden så har utvecklaren också smiskat in lite nytt blod i de gamla som du ju njöt av. Att utforska Ragnarök kommer att ta dig från grönskande djungler till komplexa underjordiska gruvnätverk. En resa du sent skall glömma helt enkelt.

Detta är en annons:

Men när jag är klar med Ragnarök då, vad händer sedan? Kommer det fler spel och i så fall blir det med samma upplägg? Jag menar hela den här nordiska mytologin, Kratos och BOY! Kommer de att dra på sig harnesken igen eller är det dags för grabben att flytta hemifrån? Lämna boet och säga tack och adjö?
Det där är ju alltid en svår fråga. Officiellt har man sagt att det är slut nu. Att detta skall vara slutet på sagan. Regissören från första spelet, Cory Barlog har gått ut och sagt att han inte vill att det skall bli för tungrott och rörigt så två spel är perfekt. Det skall också finnas saker i berättelsen som gör att Kratos och Atreus förhållande kommer att sättas på prov. Vad får vi förstås inte veta men någon form av avslut kommer det ju att bli. Sedan vet man ju hur branschen fungerar. Krossar det alla rekord och fansen går man ur huse för ett nytt spel så talar väl mycket för att det också blir så men då får man nog ändå förutsätta att det blir i en annan kontext. Man startar om någon annanstans helt enkelt. Men nu går vi verkligen händelserna i förväg. Är det något mer du funderar på innan vi går tillbaka till vardagen, som i ärlighetens namn bara går ut på att längta efter Ragnarök?

God of War: Ragnarök
Med en natur så skön fanns det förstås ingen anledning till att gå ut bland mygg, löss och annat sattyg. Fyra år har nu gått och det kommer förstås att bjudas på ännu vackrare vyer.

Ja, när släpps det och vilka plattformar kan jag fiska upp det på när det väl är dags? Jag fattar ju att det är Sony-exklusivt, även om det säkert släpps på PC efter några år precis som första men jag sitter ju på en PS4 i dag. Måste jag ställa mig i den hopplösa kön för en PS5:a eller är det bara att köra?
Bra fråga. På den första delen är svaret att vi inte vet. Det finns i dagsläget inget spikat datum. Det skulle ju släppts redan 2021 men på grund av pandemin så har det flyttats i omgångar och Sony och Santa Monica Studios har via sociala medier kommunicerat att de inte tänker släppa spelet förrän det är i absolut toppskick. Dessutom var röstskådespelaren Christopher Judge riktigt risig efter en ryggoperation, två utbytta höfter och en knäoperation så det fanns inte mycket annat att göra än att vänta in ett tillfrisknande. På PlayStation Showcase förra året så avslöjade Sony dock att nu är det äntligen dags. 2022 sker det. Då smäller det till i kalendern. Tyvärr vet vi inte vilket datum som skall rödmarkeras med den bredaste av markeringspennor men att det sker i år verkar stå skrivet i stjärnorna. Obekräftade rykten florerar om perioden juli till september men det är som sagt obekräftat. Den som lever får se som det brukar heta. När det kommer till plattformar så har du helt rätt. Det är Sony-exklusivt och det var först tänkt för PS5 men med tanke på hur dålig tillgången har varit så kommer det även att släppas för PS4. Så småningom kommer det säkert också att komma till PC men det är en historia för en annan dag.

God of War: RagnarökGod of War: RagnarökGod of War: RagnarökGod of War: Ragnarök
Detta är en annons:
God of War: RagnarökGod of War: RagnarökGod of War: RagnarökGod of War: Ragnarök
Till framförallt PS5 ser Ragnarök direkt bisarrt läckert ut.

Relaterade texter

3
Kolla in Odin från God of War: Ragnarök

Kolla in Odin från God of War: Ragnarök

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Att få se Odin-karaktären från kommande God of War: Ragnarök är förstås något som kan betraktas som en spoiler, även om Sony Santa Monica redan har gett oss en titt på...Loading next content