LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      förhandstittar
      Hitman: Contracts

      Hitman: Contracts

      Glöm sjöjungfrun, röd korv och Susanne Salemonsen. Danmarks verkliga storhet är snart tillbaka i ett nytt krutdoftande äventyr.

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i

      Sen natt i Paris, Agent 47 har de senaste dagarna känt sig förföljd. Han har nyss vaknat blodig på golvet, undrandes vad som egentligen hände. Han finner sig snabbt i situationens allvar och lyckas mirakulöst ta sig undan de som jagar honom tack vare iskyla och sina osannolikt goda kunskaper i lönnmördandets ädla konst.

      HQ

      Då står det klart att danska Ios genetiskt framställde lönnmördare ska komma tillbaka för en tredje omgång, något som gjorde flera av oss på redaktionen väldigt glada då nyheten nådde oss via Eidos PR-avdelning. För även om både det första men framförallt det andra spelet i serien är och var bra spel innehållande en hel del spännande inslag och framförallt finurlig spelmekanik har det alltid känts som om det funnits mer, mycket mer, potential i den skalliga karaktären.

      Io har förutom den renrakade 47 även Freedom Fighters på sin meritlista. Även det ett grafiskt polerat och designmässigt underbart actionspel med massor av minnesvärda och tempofyllda stunder i hetluften. Freedom Fighter var dock, sina lagbaserade strider till trots, inte ett fullt lika variationsrikt och underhållande spel som Hitman 2: Silent Assasin.

      När danska Io Interactive släpper uppföljaren till Hitman 2, är man måna om att inte fastna i det alltför stora fack av spel som blev stora hits, fick en hyfsad efterföljare för att i sin tredje inkarnation helt tappa koncepterna. Stora förändringar har gjorts i spelbarheten, något som blivit möjligt tack vare en helt omskriven grafikmotor. Io Interactive tycks dessutom ha sneglat hälsosamt mycket på spel som Max Payne. Hitman: Contracts innehåller flera scener med kavajer slängandes i ultrarapid, välkoreograferade eldstrider och brutal dialog.

      Janos Flösser på Io Interactive berättar gärna om hur spelet denna gång kommer att vara både mer storslaget och betydligt mörkare än sist. Detta avslöjar sig genom de bilder som hittills sipprat ut från spelet. Borta är de glassiga lyxvillorna och den glamour som ändå fanns förut. Ett slakteri, med skönt öststatsvitkaklade väggar och givetvis stora mängder blod utgör plats för en strid med en kock med kniv. Mitt i uppdraget finns dessutom faktumet att Agent 47 själv känna på hur det känns att vara jagad, samtidigt som han har ett uppdrag att uppfylla.

      Detta är en annons:

      47 är en väldigt speciell spelfigur som helt saknar bakgrund, personlighet, egentliga avsikter, känslor och ja... ett namn. Trots detta har han etablerat sig som en väl igenkänd figur som direkt sammankopplas med actiongenren. Io Interactive har på många sätt gått samma väg som deras finska grannar Remedy som också skapat sig ett internationellt namn och rykte som ytterst kapabel spelstudio med hjälp av ett actionfyllt spel i tredjeperson innehållande en enmansarmé ute efter hämnd. Jag snackar givetvis om allas vår Max Payne, den väsande supersnuten från New York.

      Något man filat hårt på inför Hitman:Contracs är vapenarsenalen. Att byta vapen är ett enkelt och bra sätt att skapa variation i ett spel som Hitman. Flera nya vapen har tillkommit, liksom ett större fokus på närstridsvapen. Även spelkontrollen har setts över. Tack vare den nya och mer flexibla grafikmotorn kommer agent 47 att kunna röra sig mer fritt och även få ett större rörelsemönster. Bland annat ska det nu vara möjligt att utföra särskilda, mer spektakulära mord på sina tilltänka offer. Vid de häftigaste scenerna kommer man dessutom att få se det hela ur bästa synvinkel för maximal filmisk känsla.

      Spelets story kommer denna gång att vara mer episk och ödesmättad. Ett konstant obehag ska hänga över spelaren medan man reder ut den härva Agent 47 har hamnat i. Stora mängder psykologi och etiska frågor kommer att väckas under resans gång, säger Janos Flösser lite kryptiskt. Redan i vår är det tänkt att ägare av Xbox, Playstation 2 och PC ska kunna få avnjuta vad som redan på förhand tycks bli ett riktigt mastigt actionäventyr.

      Hitman: ContractsHitman: ContractsHitman: ContractsHitman: Contracts

      Relaterade texter

      Hitman ContractsScore

      Hitman Contracts

      RECENSION. Skrivet av Jesper Karlsson

      Den danske lönnmördare är tillbaka. Följ med på Agent 47s greatest hits i det tredje Hitman-spelet.

      1
      Hitman: Contracts

      Hitman: Contracts

      FÖRHANDSTITT. Skrivet av Jonas Mäki

      Glöm sjöjungfrun, röd korv och Susanne Salemonsen. Danmarks verkliga storhet är snart tillbaka i ett nytt krutdoftande äventyr.



      Loading next content