Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Golden Axe: Beast Rider

Golden Axe

En av Segas klassiker gör comeback på våra nya konsoler, frågan är väl egentligen om Golden Axe verkligen har något intressant att komma med?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nu blir det medeltid gott folk, dags att dra på sig en kollektion lätt fuktiga djurhudar med vassa metallföremål på. Damma av höftskynket, bredsvärdet och olja in bröstkorgen och bered dig på duktigt med smörj när Sega och Secret Level gör ett försök i att få liv i arkadklassikern Golden Axe. Yxor, svärd, magi, stryk, prygel, våld och illaluktande riddjur är bland det som står på menyn. Man axlar rollen som Tyris Flare, amazonkvinna, kvinnligt våldssvin och en sjuhelskottas kompetent krigare. Hon gillar det här med att slåss och att jaga rätt på en elak kille vid namn Death Adder. Death Adder är en dryg härskare som ångvältar över det mesta som kommer i hans väg, om han inte kan rekrytera människor till sina onda arméer väljer han istället att döda dem.

Passande nog är detta precis det som händer med Tyris familj, så fort hon får möjlighet beger hon sig ut för att kräva blodig hämnd. I hennes väg finns legioner av underhuggare av olika former och det är mot dessa som hon får utnyttja sina välslipade amazon-skills. Till sin hjälp har hon en samling mer eller mindre halvslöa vapen som gör ett utmärkt jobb i att skapa grova skär och kross-skador på fienden, skulle det inte duga kan man istället trolla fram lite magisk ödeläggelse eller kanske gränsla ett riddjur och helt enkelt mangla ner allt som står i ens väg.

Riddjuren kommer att spela en central roll då man dels kommer att kunna utföra avancerad riddjurs-strid. Dessutom kommer de att kunna assistera spelaren med att krossa barriärer, riva hinder och mycket mer på slagfältet. Skulle man råka bli av med sitt riddjur är det bara att finna ett nytt, om det sitter någon på det är det bara att introducera denne för ett stycke härdat stål och vips har man fått sig ett nytt sätt att ta sig fram.

Dessa djur kommer i olika former och storlekar, vissa ska kunna formen av en gigantisk King Kong-liknande varelse som är ruggigt duktig på att dela ut smärta till allt och alla som står i dess väg. Självklart kommer det även att finnas lite mindre, snabbare varelser för den som hellre kör lite snabb hit and run-taktik.

Detta är en annons:

Stridssystemet kommer att bygga på kombinationsattacker för att få tillfredställande resultat såsom avhackade armar och huvuden som rullar. Vissa fiender är bättre på att slåss än andra och kommer att kräva lite mer avancerade vapenfasoner innan man får kapa kroppsdelar på dessa. Blockeringar och kontringar kommer att bli en viktig del i striderna och skulle man tröttna på att bara använda sig av sina vanliga vapen kan man också släppa loss en god dos magi och helt enkelt förvandla fienden till knaperstekt bacon med lite schysst eld.

Grafiken ser fullt godkänd ut, även om jag personligen börjar bli lite trött på hela modet med djurhud och läderremmar och designen osar väldigt mycket Conan om sanningen ska fram. Sega och Secret Level är väldigt måna om att de ska göra ett tungt actionspel som ska få nostalgikerna som spelade arkadoriginalet för nästan 20 år sedan, att fälla en lyckans tår av att se den gamla klassikern i nya kläder.

Enligt Sega ska dessutom designen på hela spelet göra att man tänker på det gamla spelet med kära minnen. Personligen vet jag dock inte riktigt om jag köper hela den grejen då i stort sett hela spelet är nytt och det är väl egentligen möjligheten att bygga upp sin magi och rida runt på arga djur som är gemensamt med Segas åldrade original. Ja, och djurhudarna då förstås.

Personligen är jag väl ganska skeptisk till att Golden Axe kommer att göra något större intryck på genren. Medan utvecklaren gärna säger att de hämtar inspiration från God of War, skulle det inte alls förvåna mig om det blir mer som det lite lätt misslyckade actionspelet Conan. Har vi tur, har jag fel, då är det ju bara bra, men som det känns just nu har Secret Level inte lyckats få mig speciellt upphetsad inför Golden Axe.

Detta är en annons:

I detta fallet krävs det mer än en välsvarvad kvinnlig amazonkämpe som delar ut massor av stryk, stympar fiender på löpande band och rider runt på stora djur i trötta och identitetslösa miljöer. Jag efterlyser något nytt Sega, ge mig något genuint intressant.

Golden Axe: Beast RiderGolden Axe: Beast RiderGolden Axe: Beast RiderGolden Axe: Beast Rider
Golden Axe: Beast RiderGolden Axe: Beast RiderGolden Axe: Beast RiderGolden Axe: Beast Rider
Golden Axe: Beast RiderGolden Axe: Beast RiderGolden Axe: Beast RiderGolden Axe: Beast Rider
Golden Axe: Beast RiderGolden Axe: Beast RiderGolden Axe: Beast RiderGolden Axe: Beast Rider

Relaterade texter

Golden Axe: Beast RiderScore

Golden Axe: Beast Rider

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Det räckte inte med Sonic-misshandeln, nu har Sega bestämt sig för att tukta nästa klassiker och brutalt skända Golden Axe

Golden Axe

Golden Axe

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Jesper Karlsson

En av Segas klassiker gör comeback, frågan är väl egentligen om Golden Axe verkligen har något intressant att komma med?



Loading next content