Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Guitar Hero: Warriors of Rock

Guitar Hero: Warriors of Rock

Med Rock Band 3 har ett fullskaligt rockband aldrig varit närmare vardagsrummet. Lite i skymundan stretar den forne stormästaren på. Gamereactor mäter temperaturen på Guitar Hero: Warriors of Rock

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Guitar Hero känns så 2007. Varför bry sig?
Försäljningssiffrorna har sjunkit rejält för Guitar Hero de senaste åren. Till och med så pass att Activision beslutat sig för att Guitar Hero: Warriors of Rock blir det sista som utvecklas av Neversoft. I framtiden tar Vicarious Visions över vars meriter mest består av Wii-versioner av Guitar Heroes varumärke. Frågan vi per automatik ställer oss är om Guitar Hero: Warriors of Rock blir en utdragen dödsryckning eller ett sista bejublat avsked från Neversoft. Bestämmer de sig för det senare kan det här bli riktigt bra.

Jaha, men vilka är nyheterna?
Att gå tillbaka till rötterna är inget direkt oprövat knep för att få fart på försäljningssiffrorna och blidka hardcore-fansen. I Guitar Heroes fall innebär det att fokusera mer på rock'n'roll-klassiker och mindre på pop, country och alternativ musik. Räkna alltså med allt från Metallica och Queen till ZZ Top och, inte minst, Rush.

Jag hörde något om Rush häromdagen. Vad handlade det om?
Det kanadensiska rockbandet Rush släppte albumet 2112 på 70-talet som beskriver en ganska rutten framtidsdystopi med galaktiska krig och tradiga präster som kontrollerar världen. "Oj, vilken bra story för Guitar Hero", tänkte någon - och så blev det. Historien är något omtolkad men grundstommen är att du upptäcker en legendarisk gitarr och får lira igenom hela 2112. Det ska ta ungefär tjugo minuter och på vägen färdas du till djupa grottor, maffiga tempel och svävande öar. Det hela ser så smaklöst ostigt ut att det blir smakfullt.

Låter nytt och spännande, vad mer kan vi vänta oss?
2112 är bara en del av det fylliga "Quest Mode". Det finns många fler låtar och platser att se. Målet med resan är att hitta ovan nämnda gitarr och samla ihop ett helt rockband längs vägen. Tanken är att ni ska släppa lös "demigod of rock". Det hela ackompanjeras av självaste Gene Simmons som berättare. Att detta är det mest genomarbetade story-läget i Guitar Heroes historia är ingen vild gissning.

Detta är en annons:

Ska jag springa och köpa spelet i september?
Historien om legendariska gitarrer och 2112 kommer garanterat att blidka solospelaren. Mulitplayer-läget har jag inte pratat om, med den enkla anledning att det inte finns mycket nytt under solen. Men diggar du rock'n'roll och att slänga ihop ett lekfullt rockband på förfesterna är det här din kopp te. Är du däremot mer seriös i ditt lirande ska du hålla ögonen på Rock Band 3.

Guitar Hero: Warriors of RockGuitar Hero: Warriors of RockGuitar Hero: Warriors of RockGuitar Hero: Warriors of Rock
Guitar Hero: Warriors of RockGuitar Hero: Warriors of RockGuitar Hero: Warriors of RockGuitar Hero: Warriors of Rock

Relaterade texter

Guitar Hero: Warriors of RockScore

Guitar Hero: Warriors of Rock

RECENSION. Skrivet av Jonas Elfving

Neversoft säger adjö till Guitar Hero-franchisen och återgår till distade gitarrer, rockigare rötter och en del spelmässiga förändringar. Ris eller rock? Elfving har recenserat



Loading next content