Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
förhandstittar
Star Wars Battlefront II

Star Wars Battlefront II

Gamereactor fick chansen att provspela Assault på banan Theed i Battlefront II. Här är våra intryck av Dice senaste Star Wars-bidrag...

  • Text: Sam Bishop, GR EU (Översättning: Jonas Mäki)

Facebook
TwitterReddit

Star Wars Battlefront II var som väntat ett av huvudnumren under EA Play i lördags, där det visades upp en hel match i multiplayerläget Assault på banan Theed (stad på planeten Naboo), något de som sett Episode I säkerligen är bekanta med. Efter presentationen fick Gamereactors utsända själva möjlighet att spela just detta på Playstation 4, där vi hamnade i klonernas lag och skulle försvara staden från separatisternas droider.

Under den första fasen i matchen kom dessa droids dragandes med en transport som de försökte frakta till kungliga palatsets port. Under den andra fasen skulle droiderna försöka ta kontroll över två punkter i nämnda palats och i den tredje och sista fasen gällde det att erövra tronrummet där klonerna bittert utkämpade en sista strid. De som attackerar har då ett begränsat antal liv, så det gäller att förvalta dem väl.

Striderna kändes betydligt mer taktiska än något annat vi upplevt i det första spelet. Även om spelläget i sig inte är så annorlunda, finns det nu anledning att faktiskt försöka nyttja något slags övergripande strategi. Det handlar inte längre bara om att skjuta fienden till de får slut på liv. Ett bra exempel på det stötte jag på redan i första fasen där en del av attackerna mot transporten skedde på öppen yta, vilket tvingade mig till eftertanke då det vore lika med självmord att bara rusa fram. Prickskyttar är därför oumbärliga, och det gäller att flankera och använda granater smart. Dessutom måste man se till att de som har Ion Disruptors skyddas eftersom det är dessa som gör verklig skada på transporten.

Star Wars Battlefront II
Tvåan är oerhört snyggt rent grafiskt,

Taktiken börjar redan vid klassvalet, där fyra stycken finns tillgängliga. Specialistklassen är exempelvis väl skickad att använda prickskyttegevär, medan Heavy-klassen kan användas för att få rejäl eldkraft på nära håll. De har kort sagt sina egna för- och nackdelar samt egna vapen och tillägg. Alla klasser kan dessutom modifieras med bland annat olika Starcards. Vi fick ett antal valmöjligheter att prova på, och själv fastnade jag för det Starcard som ger tillbaka lite hälsa efter att en fiende skjutits ned. Men att alls få dessa val gjorde mycket för upplevelsen.

Star Wars Battlefront II