Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
förhandstittar
Forza Motorsport 7

Forza Motorsport 7

Forza Motorsport 7 i 4K på Xbox One X låter väl inte så tokigt? Det är det inte heller, vi har spelat...


Bilsimulatorernas konung kanske låter som en överdrift, men helt ärligt är det inte många serier som har kunnat utmana Forza de senaste åren och den sjunde delen verkar inte bara cementera sitt herravälde - utan utvecklar det också. När vi får chansen att gripa våra klor runt en Xbox-handkontroll i Galen Center, Los Angeles är det inte bara speciellt för att det är den sjunde delen i racingserien Forza, vi får faktiskt spela den på Microsofts nya monsterkonsol Xbox One X.

Vi kan välja på tre olika banor och spellägen, alla noga utvalda för att visa upp olika aspekter från spelet. Vi får sladda runt på blöt asfalt med en Nissan GTR (med mindre kolfiber än Petter Hegevalls), köra en svinfet Porcshe och även ratta ordentligt tung lastbil i riktigt höga hastigheter. Att Porche ens visade upp 911 GT2 RS 2018 är i sig fortfarande kraftigt omskakande, och att den även var med i den version vi spelade var fantastiskt spännande.

Forza Motorsport 7
Forza Motorsport 7Forza Motorsport 7

Själva racingdelen är i det stora intakt från Forza Motorsport 6, och det är såklart en bra sak. Vridmomentet och kraften i hjulen i min Nissan känns enda ut i fingerspetsarna och när det börjar regna måste jag direkt börja tänka på att bromssträckorna är markant längre och jag kan inte komma in i kurvor i samma vansinniga hastighet som gjorde innan. Lastbilstävlingen jag fick prova imponerade dock inte alls särskilt mycket. Det kändes som det saknades tyngd och fysiken överlag stämde inte riktigt överens med storleken och vikten. Dock var det bara en tävling och jag är fortfarande nyfiken på att få spela mer.

Forza-serien har alltid varit känd för möjligheten att skräddarsy bilar och pilla med praktiskt taget alla aspekter som finns. Det är såklart kvar i Forza Motorsport 7, men nu går det även att göra en del gällande sin förare. Du kan välja olika typer av racingkläder att smycka din kropp med, allt från mycket professionella utstyrslar till klassiska sådana från 60- och 70-talet. Det är ingen spelmässig förändring men ytterligare ett sätt att göra sin upplevelse lite mer personlig.

Forza Motorsport 7
Forza Motorsport 7Forza Motorsport 7

Forza Motorsport 7 kommer att lanseras med över 700 bilar, nästan dubbelt så många som i Forza Motorsport 6, och 30 olika banor att tävla på. Föregångaren introducerade olika vädertyper men nu tas det steget längre med komplett dynamiskt väder. Närsomhelst kan himlen öppna sig och då gäller det att anpassa sig efter rådande väder eftersom det påverkar underlaget så pass mycket.

Forza Motorsport 7 ser helt otroligt underbart ut. Den silkeslena bilduppdateringen tillsammans med 4K-upplösningen ger otrolig detaljrikedom på både bilar och banor. När solen lyser upp asfalten för första gången efter ett oväder är det så snyggt att det är svårt att inte bara sitta och gapa. Kraften i Xbox One X känns verkligen överallt; från det dynamiska vädret till de detaljerade bilmodellerna och den låsta bilduppdateringen på 60 rutor i sekunden är som alltid klockrent. Turn 10 verkar även ha fått till ljudbilden på riktigt den här gången. De mullrande motorerna, den rasslande växellådan och däckskriken är i perfekt harmoni med den undersköna grafiken.

Forza Motorsport 7 kommer definitivt att visa upp vad Xbox One X går för, det finns det inga som helst tvivel om. Högupplöst 4K-grafik, underbar bilduppdatering, tonvis med bilar och banor samt massor av ren körglädje. Det märks att Turn 10 har jobbat hårt med att uppdatera spelet men samtidigt behålla den stabila grund som de har byggt upp genom åren, och det finns egentligen ingen som kan mäta sig i genren just nu. Forza Motorsport 7 släpps den 3 oktober till PC och Xbox One, och den förbättrade versionen får du spela när Xbox One X kommer i november.