Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
förhandstittar
South Park: The Fractured but Whole

South Park: The Fractured but Whole

Gamereactor provspelade det kommande South Park-rollspelet från Ubisoft under förra veckans E3-mässa. Såhär sjuk är humors denna gång...

  • Text: Bengt Lemne, GR EU (Översättning: Lisa Dahlgren)

Jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva känslan att som barn ge en främmande och grisig farbror en fjärtfylld lapdance på lokala stripklubben The Peppermint Hippo, men det är likväl en av de unika upplevelser South Park-skaparna och Ubisoft bjuder på i de två giganternas kommande spelprojekt. Det var heller inte över efter ett knapptryck och en cutscene, det nämnda uppdraget var ett utdraget minispel i fyra delar och min gamertummar fick jobba hårt.

Rollspelsäventyret South Park: The Fractured but Whole har varit under utveckling en längre tid nu och det har försenats gång på gång - men med det sagt ser spelet nu riktigt (riktigt) bra ut, om E3-demot är något att gå efter. Nämnda demos manus var otroligt och bjöd på konstanta gapskratt från början till slut.

Det finns stora ytor att utforska och en hel del att uppleva längs den 15 minuter långa demovägen. Interagera med karaktärer genom att inleda en konversation med dem eller genom att dra iväg en fis åt deras håll, upptäck viktiga (eller mindre viktiga) föremål genom att slå på prylar eller spränga dem med smällare och en välriktad fis - möjligheterna är (nästan) oändliga i South Park: The Fractured but Whole.

South Park: The Fractured but WholeSouth Park: The Fractured but Whole

Demot, i vilket spelaren intar rollen som "the new kid" och hans kompanjon "Captain Diabetes", krävde att jag lurade ut en specifik strippa på scen för att konfrontera henne. Uppdraget var relativt simpelt och vad målet var stod tidigt klart, men likt fallet i många andra episka äventyr är det vägen till målet som i slutändan sålde upplevelsen.

Spelet är verkligen fyllt till brädden med referenser, skämt och den typen av innehåll man förväntar sig från ett South Park-avsnitt. Utöver det finns även ytterligare en aspekt som skiljer South Park: The Fractured but Whole (och föregångaren The Stick of Truth) från andra spel. Det är tydligt att man lagt ner lika mycket tid och själ på spelet som man lagt på den älskade TV-serien. När vi talar med Jason Schroeder, senior producer, får vi veta att TV-spelet bjuder på ungeför lika mycket innehåll som två kompletta säsonger av TV-serien och av vad vi sett är manus dessutom helt klart på samma nivå som nämnda serie.

South Park: The Fractured but Whole
South Park: The Fractured but WholeSouth Park: The Fractured but WholeSouth Park: The Fractured but Whole