Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
förhandstittar
Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey

Vi har fått chansen att tjuvstarta med ett av årets allra hetaste spel, Super Mario Odyssey. Håller det sedvanlig Nintendo-klass eller ej?


Åh nej! Bowser är i farten igen, vem hade väl trott det? Efter att ha kidnappat prinsessan Peach för den tvåhundraelfte gången (vi kontrollräknade) har han flytt Svampriket för att istället gifta sig i en annan värld. Bara att packa väskan för den berömde rörmokaren alltså, för det är återigen dags en lång resa för att rädda sessan ur den lömske reptilens klor. Just resan kommer vara en viktig del av Super Mario Odyssey som återvänder till det öppna konceptet från Super Mario 64 med massor av kungariken att utforska längs vägen.

Super Mario Odyssey
Överallt finns hemligheter och roliga saker att upptäcka.

Sex av dessa har hittills avslöjats, vilket inkluderar det färgglada och mysiga Luncheon Kingdom och förhistoriska Cascade Kingdom. Alla kommer de vara fyllda med unika karaktärer, fiender samt sidouppdrag och minispel att prova på. När jag fick provspela under E3 var det initialt banan Tostarena som stod till buds. En liten ökenstad där skelettvarelser bor. Jag kunde omöjligen hindra mig själv från att med hull och hår utforska allt och att en pil pekade ut vart jag borde gå rörde mig inte ryggen. Jag sprang, hoppade och rullade runt Tostarena på jakt efter hemliga föremål. Det fanns dessutom folk att prata med, butiker att besöka och vackra vyer att beskåda - och sammantaget verkar det som att utforskandet kommer vara väldigt underhållande tack vare de ljuvliga omgivningarna samt det klockrena plattformshoppandet

Jag fick även tillfälle att besöka New Donk City, en stad fylld med människor som mest av allt påminner om vår egen värld. Det kändes surrealistiskt att se Mario interagera med människor dubbelt så långa som honom själv, men precis som ökenhålan var även denna metropol ljuvlig att leka runt i. Gula taxibilar kör runt på gatorna, det fanns vespor Mario själv kunde ratta runt och gatlyktor kunde Mario knocka som om vore de klassiska pengablock. Här fanns dessutom massor av fanservice med vinkningar till andra klassiska Nintendo-spel. Jag hittade till exempel gator med namn som "Cranky Avenue" och "Dixie Street" samt butiken "Diddy's Mart". Kanske är New Donk City platsen för det allra första Donkey Kong-arkadspelet?

Super Mario OdysseySuper Mario Odyssey
Genom att ta över andra varelser får du helt nya förmågor. Alla har sin unika.

Ett tecken på det är att jag till och med hittade röda byggställningar av det slag Mario hoppade runt på för att rädda Pauline från den taskiga apans klor under 80-talet. Och på tal om just Pauline så har hon tydligen haft en finfin karriär sedan dess för hon är nu borgmästare i New Donk City. Kul för henne, och trevligt nog verkar det inte heller vara sådär krystat mellan henne och Mario som det annars kan vara med före detta partners ibland trots att Mario ju gått vidare och dejtar någon annan. Pauline frågade rent av vår hjälte om han inte kunde hjälpa till med att sätta ihop ett jazzband till kvällens stadsfestival, vilket därmed blev huvudmålet i demot jag fick spela. Att hitta alla musiker ledde sedan fram till ett underbart musikalnummer med Pauline själv som sångare... men det var inte det enda New Donk City hade att erbjuda.

Super Mario OdysseySuper Mario Odyssey
Super Mario Odyssey