Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
förhandstittar
Sea of Thieves

Sea of Thieves

Rares piratdoftande äventyr tycks kunna bli något alldeles extra, se bara till att skaffa dig en pålitlig besättning...


Det är lätt att förstå varför så många direkt vill ge sig av till sjöss i Rares kommande, supercharmiga piratäventyr Sea of Thieves. Grafiken är helt makalöst mysig, samarbetsdelarna verkar lika roliga som nyskapande och det lockar såklart att få leta skatter. Rare har jobbat på detta mastodontprojekt ett bra tag nu, och lyckliga utvalda spelare har de senaste månaderna fått doppa tårna i äventyret via de alpha-tester som pågått. Sammantaget verkar det kunna bli en intressant titel i en värld du delar med andra spelare där du, om du vill, bara enkelt kan hålla dig runt din egen skuta och bara dricka rom samt spela dragspel med polarna. Det är upp till dig.

Just det är en av sakerna som gör Sea of Thieves så lockande; du kan besöka denna värld och sedan göra vad du känner för. Storyn kommer skapas av spelarna själva på ett antal olika sätt. Jag fick möjlighet att testa ett tämligen stort demo i samband med E3-mässan som en del av en större grupp pirater, och när jag gick därifrån ville jag ha mer.

Sea of Thieves
Rare sjörövarfest lovar gott

Upplägget och det omedelbara målet var glasklart. Kolla på skattkartan, hitta skatten, frakta den tillbaka till skeppet och kämpa mot nesliga skelett. Om du är den "lycklige" som bär skattkistan får du hoppas att dina lagkamrater gör sitt jobb med att skydda dig, annars är det bli tufft att komma tillbaka i ett stycke. Lyckligtvis delas skatten jämnt mellan er alla, så de har all anledning att se till att du faktiskt klarar dig. Men innan du sätter igång och drömmer om guld bör du åtminstone ta rätt på vilken ö skatten faktiskt finns på, och därefter ska du ju resa dit också. Det är något som kan vara lättare sagt än gjort om du spelar med slumpmässigt utvalt folk istället för goda vänner.

Alla på båten måste nämligen vara koordinerade för att komma igång. Någon måste styra medan en annan tar hand om seglen, ytterligare något står i utkiken för att kolla efter andra skepp och platsen ni letar och så vidare. När ni slutligen seglat rätt måste ni "parkera" skutan och simma den sista biten. Ja, och därefter gå till platsen skatten är gömd på.

Sea of Thieves
Alla på båten har sin roll som måste utföras noggrant. En bättre sammansvetsad grupp kommer slå de ej koordinerade.

"Du har friheten att dela ut roller dynamiskt, det är vad som gör det här spelet så annorlunda", sade design director Mike Chapman till mig medan jag spelade. Han fortsatte: "Du ser alla de här möjligheterna i världen och din besättning reagerar olika. Därför är förmågan att kunna kommunicera så viktig och det som skiljer en hygglig besättning från en utmärkt sådan. Det handlar om hur de förhåller sig till varandra, hur de lägger upp strategierna, hur de jobbar ihop som pirater... det är vad som gör skillnaden."

Sea of Thieves
Sea of Thieves