Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
förhandstittar
Life is Strange: Before the Storm

Life is Strange: Before the Storm

I uppföljaren till Life is Strange har fokus skiftat från Max och hennes övernaturliga krafter till hennes blåhåriga rebell till kompis - Chloe Price. Mycket känns bekant, men du behöver inte oroa dig för en plagierad repris.


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Life is Strange gjorde när det släpptes 2015 ett stort avtryck på oss. Medan vissa älskade spelets estetik och betoning på berättelse, förfasade sig andra över, enligt dessa, det misslyckade försöket till ungdomlig dialog. Medan vissa förbisåg det ena för det andra, vände några ryggen till. Och medan några vände ryggen från, vände många blicken till. Vi på Gamereactor ställer oss någonstans emellan dessa faktioner och det är därför uppföljaren, Life is Strange: Before the Storm, känns högintressant.

Life is Strange: Before the Storm
Vi kommer få återvända till Blackwell Academy, men det är inte säkert att den ser ut som förra gången.

Det första frågetecknet som försvinner då jag ser utvecklardemon, är om de nya utvecklarna har lyckats behålla atmosfären och det som gjorde att första spelet stack ut (Dontnod har lämnat plats åt Deck Nine Games, eftersom vederbörande jobbar på Life is Strange 2). En bit in har oron för detta försvunnit och det går inte många bildrutor innan jag märker att man valt att behålla kärnämnena - tonårsångest, ensamhet och vänskap. Därav känns det (för de som uppskattade just detta) som en garanti för att Life is Strange: Before the Storm åtminstone kommer börja bra. Åtminstone på förhand.

Ett annat orosmoln för er som gillade Max "Wowser" Caulfield - hon kommer inte ta så stor plats här. Faktum är att huvudpremissen den här gången kommer centrera sig kring Chloe (innan hon färgade håret blått) och toppstudenten Rachel. Och som en följd av detta berätta historien om deras förhållande. Just förhållande verkar vara något av ett ledord och tema bakom det här, då utvecklarna påtalat att man velat måla upp och gestalta karaktärerna som aningen romantiserade karikatyrer av olika tonåringar.

Life is Strange: Before the Storm
Bandet mellan Chloe och Rachel kommer vara spelets huvudfokus

För att få fram det har röstskådespelarna jobbat mycket med att själva sätta sig in olika känslor (som att inte få vara med den man älskar), och sen klivit in i inspelningsbåset. Hur väl de lyckas återstår att se. Vad som också återstår att se är om Rhianna Devries, som tagit över Chloe-stafettpinnen efter Ashly Burch, lyckats. Så om Chloe låter lite annorlunda jämfört med förra spelet så har ni där de randiga rutiga orsakerna.

Men i nuläget finns det ingen anledning att vara orolig, av det vi fick se så har Rhianna på förhand gjort ett strålande jobb med att förmedla Chloes uppstudsiga ton. Det har nog att göra med att Ashly samarbetat med utvecklarna och tagit del av manuset, för att säkerställa att Chloes personlighet har bevarats.

Life is Strange: Before the Storm
Deck Nine Games har sett ut att behållit den distinkta grafiken.
Life is Strange: Before the Storm
Life is Strange: Before the Storm
Life is Strange: Before the Storm