Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
The Lego Ninjago Movie Video Game

The Lego Ninjago Movie Video Game

Ett spel baserat på en film baserat på leksaker. Kan det vara något? Vi har provspelat The Lego Ninjago Movie Video Game...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Förra gången TT Games gjorde spel av en Lego-film, Lego Batman Movie, fick det bli en del av Lego Dimensions-familjen med en ny Starter Pack. Det var dessutom ganska roligt, om än lite i kortaste laget jämfört med andra Lego-spel. Det nya Ninjago-spelet baserat på filmen är dock en mer påkostad affär. Om du är ett stort fan av Lego eller bara har något barn i lägenheten (pojkar i synnerhet) så är oddsen goda att du hört talats om Ninjago. Det är kort och gott Lego-ninjas med en släng japanskt mumbojumbo.

The Lego Ninjago Movie Video Game
Grafiken har blivit rejält uppfräschad tack vare att Playstation 3 och Xbox 360 inte längre är aktuella.

Som förälder till två små pojkar har vi en väldans massa olika Lego-produkter hemma, och med detta i åtanke var det spännande att besöka Warners bås i samband med Gamescom för att prova på och kolla in kommande spel. Det var dock The Lego Ninjago Movie Video Game-spelet som stal all uppmärksamhet för min del. I ett kort demo gavs möjlighet att prova på funktionaliteten som skiljer sig ganska rejält från tidigare spel i serien. Striderna är mer utvecklade, det går att springa på väggar och färdas mer vertikalt. Grafiken är också riktigt snygg med en kamera som du styr helt fritt.

Detta är en annons:

Förbättringarna har blivit möjliga tack vare att TT Games nu tagit farväl av de gamla konsolerna. Det var ett beslut som tog längre tid att fatta än för de flesta andra spelserier, men jag förstår såklart precis varför Playstation 3 och Xbox 360 har fått följa med så länge. Men nu är de alltså inte med längre och resultatet är ett Lego-spel (eller egentligen två, Lego Marvel Superheroes 2 har samma omständigheter, medan Lego Worlds är svårt att räkna eftersom det i grunden är ett PC-spel). Producenten Tim Wileman fanns på plats och sade till mig: "Det har gett oss ett större perspektiv, inte bara hur det ser ut och känns, utan även med saker som förbättrat ljus, förbättrade reflektioner, förbättrad bilduppdatering, fler fiender samtidigt som vi kunnat skapa mycket större omgivningar."

The Lego Ninjago Movie Video Game
Att springa på väggar bidrar till en bra ninjakänsla.

Det finns några väldigt märkbara skillnader till Lego-konceptet, där i synnerhet striderna utmärker sig. De är mycket djupare och passar därmed Ninjago-serien bättre. Tack vare de kvicka rörelserna känns all action mycket mer följsam gentemot tidigare spel, och även om det inte är direkt komplicerat spelmässigt så märks det att utvecklarna tagit konceptet i den riktningen, vilket är positivt. Combos utförs oftast genom tajmade knapptryck, sedan ilsnabbt knapphamrande varpå motståndaren skickas upp i luften enligt klassiska "wire fu"-premisser. Wileman fortsatte och sade: "Vi har tagit bort alla avbrott för att göra striderna så roliga som möjligt och samtidigt så intressanta och intuitiva det bara går."</i>

Jag fick tyvärr inte chansen att prova på de mechs som spelet innehåller, men jag fick åtminstone se en snabb skymt av dem då demot slutade med att hjältarna klättrade in i varsin. En mellansekvens tog över och sedan var det slut. Jag fick däremot prova på lite parkour, där vissa plattformspassager kräver att du kutar på väggar och hoppar mellan små avsatser.

Detta är en annons:
The Lego Ninjago Movie Video Game
Striderna är nu betydligt djupare och mer följsamma än i andra Lego-spel.

Spelet i sig utlovas bli matigt med en speltid på minst 20 timmar. Det är dessutom en Lego-titel så vi vet såklart att det kommer drälla av karaktärer att låsa upp samt andra hemligheter att hitta. All action kommer utspelas på något av otaliga kapitel fördelat på åtta olika världar, och du kommer heller inte behöva springa runt till fots. Utöver nämnda mechs finns även ett jet-liknande flygfordon som jag fick ratta under en Panzer Dragoon-liknande sekvens med möjlighet att låsa fast siktet på fienden.

Det var såklart bara en liten del av The Lego Ninjago Movie Video Game jag fick se, men mycket talar för en genomarbetad spelbar version av filmen som även innebär en ny ribba för Lego-spel. Detta är något att hålla utkik efter när det släpps senare denna månad till PC, Playstation 4, Switch, och Xbox One i samband med filmen går upp på bio.

The Lego Ninjago Movie Video GameThe Lego Ninjago Movie Video Game

Relaterade texter

6
Lego Ninjago Movie-spel släpps i höst

Lego Ninjago Movie-spel släpps i höst

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Lego, TT Games och Warner Bros låter meddela de inte helt chockerande nyheterna att kommande Lego Ninjago Movie även ska bli spel. Aktuella format ärPC, Playstation 4,...Loading next content