Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Life is Strange: True Colors

Life is Strange: True Colors

Vi har kollat in den senaste installationen i Life is Strange-serien, nämligen True Colors...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Empati är ett ord som vi har varit tvungna att lära oss att hantera under det senaste året. Den oväntade pandemin har gjort det svårt, det har slitit ut oss, stört oss, men samtidigt har det fått oss att även känna andras känslor på ett djupare sätt, detta eftersom vi alla upplever eländet tillsammans. Empati är också det stora temat som Life is Strange: True Colors bygger på, vilket är nästa spel i den populära serien som en gång skapades av Dontnod, och som Deck Nine tidigare har bidragit till. Faktum är att det är just Deck Nine (Life is Strange: Before the Storm) utvecklar detta nya äventyr.

In Life is Strange: True Colors, vi spelar som Alex Chen, en ung kvinna som nyligen har kommit från kaoset i fosterhemssystemet, och nu är redo att starta ett nytt liv i Haven Springs, en liten bergsstad där hennes storebror Gabe bor. Alex och Gabe har inte setts på åtta år. Från den videopresentation jag fick se - och som ligger till grund för denna förtitt - är det oklart varför de två separerades, men det är omedelbart uppenbart att deras band, även om det bröts för flera år sedan, inte försvunnit. När hon anländer till Haven Springs, beväpnad med en stor talang för musik, träffar Alex två bekantskaper: Ryan - en god vän till hennes bror Gabe, som Alex är lite småförtjust i - och Steph, en ung kvinna som driver stadens skivaffär, och liksom Alex, har en stor passion för musik.

Vad som verkar vara ett idylliskt ögonblick av glädje för Alex, efter år av lidande, avbryts dock tragiskt av Gabes plötsliga död. Vad som verkar vara en dramatisk död på grund av en olycka, tycks dock även ruva på en hemlighet. Det är därför Alex, som får hjälp och stöd av sina nya vänner, försöker ta reda på orsakerna bakom sin brors oväntade död, trots att hela Haven Spring-samhället gör allt för att förhindra att hon upptäcker sanningen.

Life is Strange: True Colors
Övernaturliga krafter och en mystisk småstad. Nog är det Life is Strange alltid...
Detta är en annons:

Precis som i de tidigare spelen har Life is Strange: True Colors förgreningar i handlingen, som börjar med ett mysterium som måste lösas (ett försvinnande, en plötslig död och så vidare). Det finns flera riktigt intressanta teman som verkar vara tagna från många typiska tonårs- och familjedramer. Familj, sorg, värdet av vänskap och eländiga liv är bara några av de inslag som Deck Nine Games utforskar i True Colors, vilket åtföljs av det övernaturliga elementet som ju är grunden för alla Life is Strange-spel. I det här fallet kan Alex utnyttja sin övernaturliga empatiska kraft: hon har förmågan att förstå och se människors auror och känna andra människors känslor. Detta gör att hon kan komma i kontakt med dem och upptäcka fler av deras hemliga sidor, men allt har sitt pris. Om Alex blir "infekterad" av en känsla som är för stor och komplicerad, kan hon förlora kontrollen.

Denna nya mekanik gör det också möjligt för True Colors att ge mer frihet till spelaren när det gäller utforskning. Genom att interagera med andra människor, och använda Alex empatiska kraft, kan du utforska och upptäcka invånarna i Haven Springs och deras många hemligheter. Under presentationen avslöjade Deck Nine Games inte exakt vad de menade med denna utforskning och huruvida spelarna, jämfört med tidigare spel, kommer att kunna bryta av från mer linjära vägar.

Väntan på Life is Strange: True Colors kommer vara ganska uthärdlig för det lanseras faktiskt redan den 10 september och kommer att släppas som ett komplett paket, med alla fem avsnitten inkluderade direkt. Vi behöver alltså inte längre vänta mellan varje episod som tidigare. I True Colors kan vi därmed välja om vi vill spela hela upplevelsen, lite som när vi binge-kollar våra favoritprogram på Netflix, eller njuta lite i taget.

Life is Strange: True ColorsLife is Strange: True Colors
Den nya huvudpersonen kan läsa av folks känslor.
Detta är en annons:

Musik har alltid varit ett viktigt element i Life is Strange-spelen och detsamma gäller True Colors. Soundtracket kommer att representera spelets olika narrativa trådar, med tanke på Alex passion för musik. Det är skådespelerskan Erika Mori som har huvudpersonens röst i spelet, medan det är den amerikanska sångerskan, låtskrivaren och Youtubern Mxmtoon (Maia) - som för övrigt är ett stort av Life is Strange - som sjunger Alex låtar. I den videon fick jag en smygtitt på spelade Mxmtoon en version av Radiohead's Creep, som gav mig gåshud, och gav mig hopp om enastående musik vi kan se fram emot i det färdiga spelet.

True Colors representerar en slags nystart för Life is Strange, ett mer moget sätt att reflektera över de teman som alltid har varit en del av seriens spel samt också en större mognad på teknisk nivå. Förutom grafiken som har tagit stora steg jämfört med det första spelet från 2015, så har motion capture-elementen bidragit till att få det att kännas mer värdigt den nya generationen. Efter denna glimt av Life is Strange: True Colors kan jag inte dölja den omättliga nyfikenheten jag har för det färdiga spelet. Huvudpersonen Alex har alla de egenskaper som krävs för att etablera en extraordinär relation med spelaren, i en berättelse med potentiella historier som bara väntar på att upptäckas och komma fram i ljuset. Jag kan inte vänta med att uppleva de många känslor som True Colors verkar erbjuda den 10 september till PC, Playstation 4/5, Stadia, Xbox One och Xbox Series S/X.

Life is Strange: True Colors
Life is Strange: True ColorsLife is Strange: True ColorsLife is Strange: True ColorsLife is Strange: True Colors

Relaterade texter

Life is Strange: True ColorsScore

Life is Strange: True Colors

RECENSION. Skrivet av Olof Westerberg

The Walking Dead var en världshändelse av sällan skådad magnitud när det slog ner i spelvärlden 2012. Årsbästa-listorna från det året var eniga: Om man inte kunde gå så...Loading next content