Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Lego Marvel Super Heroes

Lego Marvel Super Heroes

Hulk slår sönder. Iron Man svävar. Spider-Man svingar sig. Lego Marvel Super Heroes är precis vad du förväntat dig. Vilket är en väldigt bra egenskap

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är déjà vu, ännu en gång. Efter cirka 15 Lego-spel sedan Lego Star Wars (2005) jobbar TT Games sig fortfarande genom alla licenser de kan lägga nävarna på. Med två Batman/DC-spel på meritlistan är det bara naturligt att Marvel-världen är näst på tur, och jag antar att de bara behövde vänta på de officiella leksakerna innan de kunde börja med utvecklingen.

Vi anländer en smula sent till konferensrummet på Westin Hotel, ett kvarter från Moscone Center i San Francisco. Hulk ansluter sig till Iron Man och Spider-Man i syfte att solidifera Sandman och därmed göra honom försvarslös "I'm melting, I'm melting - oh wait, I'm solidifying, SOLIDIFYING," skriker han. Lego-humorn är intakt. Kameravinkeln är låst bakom karaktärerna och producent Phil Ring växlar mellan de tre hjältarna i ett nafs. Men nu ska vi inte förhasta oss, utan vi tar det från början.

Lego Marvel Super Heroes
Hulken kan förstås använda sina stora gröna muskler för att ta sig fram. Om han är arg nog, förstås.

Klokt nog har TT Games skapat en ny story till Lego Marvel Super Heroes, då det inte direkt finns någon sådan där ute med den mix av karaktärer man vill ha. Du kommer att få se ovanliga kombinationer med Avengers och X-Men i alla banor. Precis som med de flesta, nyligen släppta Lego-spelen innehåller Marvel Super Heroes en sandlådekomponent, men det vi bjuds på i denna presentation är en titt på den första banan från kampanjen, kallad Sand Central Station. Ordvitsar av denna sort finns det gott om...

Detta är en annons:

Spelet utspelar sig för det mesta i New York (det lovas även utflykter till Asgard och X-Mansion) och det verkar som om Abomination och Sandman har tagit några höjdare gisslan, och de begär så kallade cosmic bricks som lösensumma. Dessa klossar är en del av storyn, och även om det inte förklaras fullt ut tycks de vara eftertraktade av ett gäng skurkar som planerar att sätta ihop ett slags supervapen. Vi får se hur Hulk, en av ett okänt antal större figurer, kan kasta bilar kring sig och springa genom väggar. ("Walls not good. Walls only keep people apart.") Men du kan också lugna ned honom och förvandla den gröna vredesvarelsen till Bruce Banner, en forskare kapabel till att manipulera diverse maskinerier.

Lego Marvel Super Heroes
Mellansekvenserna är trogna Marvel-filmerna men har förstås ändå sin unika Lego-touch.

Iron Man/Tony Stark har visserligen inte Robert Downey Juniors röst i vår demo (så vitt vi vet kommer de officiella rösterna att utannonseras senare), men Lego-karaktären har ändå en kuslig likhet med den verkliga skådespelaren. Iron Man svävar runt banan och skjuter missiler och han kommer att bära olika dräkter genom hela spelet, i stil med Batman-spelen. Gameplay-mässigt känns Iron Man väldigt annorlunda jämfört med Hulk, och Spider-Man är lika unik med sitt nätskjutande och klättrande. Om detta är ett tecken på hur stor variation TT Games kommer att erbjuda, har vi ett riktigt bra spel framför oss.

Förutom trion spelbara figurer vi fick se i denna bana kommer Wolverine, Captain America, Black Widow, Loki och Deadpool också att vara del av det över 100 man starka karaktärsgalleriet. Som väntat kommer några av dessa inte att vara del av storyn, utan är upplåsbara genom att utföra diverse olika uppdrag i den öppna världen. Det går också att skapa egna karaktärer för de som inte nöjer sig med 100 Marvel-gubbar.

Detta är en annons:
Lego Marvel Super Heroes
Pusslen är lagom svåra för både vuxna och barn och att kloss-samarbeta lär bli ytterst trevligt - ännu en gång.

Spelmässigt är Lego Marvel Super Heroes precis vad man kan vänta sig. Ett lättsamt, lättillgängligt samarbetsspel med kontextkänsliga pussel och bossfighter. Det sistnämnda är något TT Games tycker är essentiellt för spelet och de lovar oss flera bataljer mellan klassiska rivaler.

Med sju plattformar listade i Lego Marvel Super Heroes faktablad kan man oroa sig för att TT Games spel blir urvattnat, men detta är faktiskt färre format än vanligt, då man skippat Wii-versionen. Inga kompromisser vad gäller den övergripande designen, med andra ord (de bärbara versionerna utvecklas som separata projekt). Inga versioner för nästa generations konsoler har utannonserats, men med en release till hösten är det inte omöjligt.

Lego Marvel Super Heroes
Lego Marvel Super Heroes
Lego Marvel Super Heroes
Lego Marvel Super Heroes
Lego Marvel Super Heroes
Lego Marvel Super Heroes

Relaterade texter

Lego Marvel Super HeroesScore

Lego Marvel Super Heroes

RECENSION. Skrivet av Carl Brännström

Det stundar för nya äventyr i välbekant lego-format. Den här gången är det Marvels välfyllda universum vi får utforska och serienörden inom Calle njuterLoading next content