Svenska
Gamereactor
nyheter
Fortnite

Fortnite kommer tillbaka till Ios i år

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Fortnite försvann ju som bekant från App Store 2020 under uppmärksammade former efter att Epic Games brutit mot Apples riktlinjer för App Store och lagt in en egen alternativ betalmetod som kringgick Apples betalsystem. Något som fick rättsliga följder och Apple gick då ut med att Fortnite inte skulle tillåtas i App Store igen förrän hela den soppan var löst, något som enligt företaget då kunde ta så lång tid som fem år.

Riktigt så lång tid tog det dock alltså inte, nu står det klart att Fortnite återvänder till Apples enheter under året, men inte i App Store utan i Epic Games Store. Detta då Apple nu tvingas av EU att tillåta nedladdning av appar från andra källor än App Store. Något datum har ännu inte avslöjats men redan i kommande iOS 17.4 som just nu betatestas så kommer Apple att öppna upp för alternativa appbutiker, så gissningsvis kan vi då återigen spela Fortnite inom en inte alltför avlägsen framtid. Det är dock värt att poängtera att detta endast gäller användare i EU.

Är du taggad på Fortnites återkomst till Ios?

Fortnite
Fortnite återvänder snart till din Iphone, Ipad eller Mac.

Relaterade texter

7
Fortnite (Iphone)Score

Fortnite (Iphone)

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Vi har äntligen satt mjölktänderna i Iphone-versionen av Epic Games Bollibompa-doftande ultrasuccé...

FortniteScore

Fortnite

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Det känns obalanserat och upplägget rimmar illa på "pay to win". Trots detta är Epic Games senaste ganska roligt...Loading next content