Svenska
Gamereactor
nyheter
Fortnite

Fortnite: Save The World lämnar early access, förblir pay-to-play

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

De av er som har följt Fortnite sen början vet att spelet lanserades som en co-op-fokuserad upplevelse, där det extremt framgångsrika Battle Royale-läget läggs till senare när PUBG hade visat genrens växande popularitet. Nu, nästan tre år efter att Fortnite: Save the World först landade, har Epic nu äntligen beslutat att göra sig av med spelets "early access"-stämpel, och det yttrar sig på fler än ett sätt än att stämpeln försvinner.

I ett detaljerat inlägg på spelets officiella hemsida lät Epic beskriva sina planer Save The World och konsekvenserna av dessa planer. Om du är en regelbunden spelare av Fortnite: Save The World rekommenderar vi att du läser Epics hela inlägg, men här är en kort sammanfattning för er som gillar sånt (sammanfattningar alltså).

Det kanske viktigaste att veta är att studion har beslutat att inte göra denna del av spelet gratis att spela, och att det kommer att förbli en betald produkt.

Epic lägger också till Ventures, som är säsongslånga event där spelare intjänar erfarenhet i säsongszoner med nya modifierare som läggs till för att höja utmaningen ytterligare. Ju bättre du presterar, desto större utmaningar hittar du, med nya vapen och säsongsbelöningar att sträva efter. Spel på hög nivå kommer också att belönas med Supercharger-material som kan utöka kapaciteten i ditt gear utöver dess befintliga leveltak. Förvänta dig mer detaljer på den fronten ju närmare lanseringen vi kommer.

Vi fick också de första detaljerna om de strukturella förändringar som kommer till Save The World, med en övergång till ett årligt återkommande säsongsschema där befintliga berättelser och händelser i spelet, såsom "Frostnite and Dungeons", kommer att fortsätta på en säsongsrotation unik för Save The World. Även hjältar, vapen/fäll-scheman och uppdragslinjer kommer sedan att rotera in och ut ur spelet, där nytt innehåll läggs till i en långsammare takt jämfört med tidigare.

Spelar du fortfarande Save the World?

Fortnite

Relaterade texter

7
Fortnite (Iphone)Score

Fortnite (Iphone)

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Vi har äntligen satt mjölktänderna i Iphone-versionen av Epic Games Bollibompa-doftande ultrasuccé...

FortniteScore

Fortnite

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Det känns obalanserat och upplägget rimmar illa på "pay to win". Trots detta är Epic Games senaste ganska roligt...Loading next content