Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
Forza Motorsport

Forza Motorsport har djupare och mer autentiska multiplayer-race

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Med bara en och en halv månad kvar till lanseringen av Forza Horizon 5 är det lätt att glömma att de flesta trodde att Forza Motorsport skulle bli nästa installation i serien. Det presenterades faktiskt redan under Xbox Series X-eventet i juli förra året, men sedan blev det tyst nästan direkt, varpå Horizon 5 utannonserades under E3 2021.

Men i senaste omgången av Forza Monthly tyckte Turn 10 tydligen att det var dags att dela med sig av lite information om Motorsport, och creative director Chris Esaki sade att vi kan se fram emot ett mycket förfinat multiplayer. Enligt Esaki vill de göra något mer än det vanliga systemet med snabba lopp för att istället kunna bjuda på något mer omfattande, vilket även är i linje med den feedback de fått.

Detta är en av anledningarna till att de nu har lagt till massor av evenemang som du kan kvalificera dig för så att du får en serie av lopp (med öppna tränings- och kvalificeringssessioner) som sedan förhoppningsvis leder någonstans i slutändan, vilket är ett mer autentiskt racing-upplägg, menar han. Den öppna träningen kommer även hjälpa dig att bli en bättre förare med ett nytt system som berättar hur du kan förbättra din racing runt hörn och identifiera vilka platser du behöver prestera bättre i för att nå dina mål.

Det verkar också som om Turn 10 kommer att utöka satsningen på endurance-racing den här gången. Forza Motorsport har rejält förbättrat system för däckblandningar och slitage av däck kompletterat med mer realistisk bränsleförbrukning. Esaki säger att detta gör det till ett perfekt tillfälle att gå på djupet med endurance-racing.

Forza Horizon 5 lanseras till PC och Xbox den 9 november (ingår med Xbox Game Pass), men när Forza Motorsport släpps är fortffarande okänt.

Forza Motorsport

Relaterade texter

2
5 Snabba: Forza Motorsport

5 Snabba: Forza Motorsport

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Petter Hegevall

Under hösten ryktas Turn 10 och Microsoft rulla ut det åttonde spelet i Forza Motorsport-serien och Hegevall har samlat ihop den information som just nu finnes att tillgå...



Loading next content