Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
recensioner
From Space

From Space

Mackan har utplånat utomjordingar med sina vänner i Triangle Studios charmerande lilla twin-stick-shooter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Utomjordingar invaderar den amerikanska glesbygden och nu är det upp till dig och dina vänner att rädda mänskligheten från en säker undergång i Triangle Studios vilda twin-stick-shooter som lånar friskt från både Diablo likväl som Men in Black. Det är enkel okomplicerad underhållning som åkallar en enklare tid och absolut inte försöker göra anspråk på att förtälja en sällsamt känsloladdad, komplex historia. Här finns inga ambitioner till att återuppfinna hjulet, inga chockerande överraskningar eller genredefinieerande ögonblick. Vad du som spelare istället bjuds på är en renodlad, högoktanig actionfest som tar redan väl beprövade koncept och sätter sin egen lilla prägel på dom.

Som en av flera valbara klasser och utrustad med en arsenal av olika uppgraderingsbara vapen kastas du och dina kumpaner in i olika uppdrag spridda över förvånansvärt väldesignade, färgglada kartor som uppmuntrar till strategiskt tänkande. För vill du maximera dina chanser till överlevnad gäller det att efter bästa förmåga dra nytta av dina omgivningar. Ta betäckning bakom bråte, fokusera eld på explosiva objekt när fiender befinner sig i närheten och maximera varje klass olika, unika egenskaper. Till din hjälp har du även möjligheten att under eller innan striderna placera ut strategiska hjälpmedel så som minor, kanontorn och taggtråd, något som bidrar till att stävja de rosa utomjordingarna en smula under de mest intensiva striderna.

From SpaceFrom Space
Färgsprakande och utmanande.

Men mer än något annat krävs det gott samarbete med dina medspelare för att säkerställa överlevnad. För trots det absolut går ge sig an From Space i ensamhet så är det först tillsammans med tre andra kompisar som spelet verkligen visar sig rätta sida. De olika klasserna tillåter dessutom alla att anta den spelstil man känner sig mest bekväm i, oberoende av om du föredrar en offensiv, defensiv eller supportiv roll. Uppdragen du och dina kumpaner sedan beger er ut på är av klassiskt checkpoint baserat manér och handlar oftast om att navigera sig levande från punkt A till punkt B. Men emellanåt kastar även From Space en curveball och mixar upp status quo med ett eskortuppdrag eller två.

Detta är en annons:

Varje uppdrag har utöver tidigare nämnda checkpoints även specifika safezones som tillåter en liten andningspaus från de emellanåt väldigt intensiva och rejält utmanande striderna. Det är också endast på dessa punkter som du ges möjlighet att spara äventyret, något som emellanåt kan skapa viss frustration. Speciellt under längre och mer prövande exkursioner där misslyckande kan innebära uppemot tjugo minuter långa segment som du plötsligt tvingas spela om. För trots From Space generellt är en otroligt smart och genomtänkt produktion lider det av en lite obalanserad svårighetsgrad som stundtals kan pendla vilt. Speciellt under vissa boss strider. Men även mer unika vanliga fiender som dyker upp plötsligt få svårighetsgraden att gå i taket.

From SpaceFrom Space
Spelet bjuder på en god variation av både vapen, förmågor och uppgraderingar.

En annan aspekt av From Space jag upplevde som stundtals prövande är de väldigt snarlika typerna av fiender var design inte gör tillräckligt för att ge dom alla en unik särprägel. Att varje fiende under solen är färgad i en nyans av rosa må se bra ut från ett estetiskt perspektiv men är inte det mest geniala av drag rent spelteknisk. De redan ofta intensiva striderna med utomjordingarna kan på grund av det te sig lite väl grötiga, speciellt när du står öga mot öga med en ocean av anstormande fiender och skapar onödig frustration. From Space är kort och gott inte utan sina tillkortakommanden men varken den lite ogenomtänkta designen eller den emellanåt vilt pendlande svårighetsgraden är något som jag kan klassa som game breaking och som får en att vilja ge upp.

Triangle Studios har nämligen lyckats väldigt väl med att fånga känslan av "bara en gång till" och för varje nederlag blir man bara än mer sugen på att försöka på nytt. Något som definitivt lindrar andra frustrationer spelet kastar på en för mer än något annat är From Space fyllt av genuin, klassisk spelglädje i den renaste av former. Här finns knappast något som du aldrig sett tidigare men spelets många beståndsdelar är otroligt väloljade och dess rättfram gameplay är lika delar engagerande som underhållande, speciellt i tre andra vänners sällskap. From Space kommer knappast vinna några game of the year priser eller bli ihågkommet som en tidlös klassiker, men vad som finns här är smart, kul och fartfyllt med en attraktiv prislapp som grädde på moset.

Detta är en annons:
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Fartfyllt, underhållande och med klockrena kontroller, fenomenalt kul för fyra spelare.
-
Enformig och grötig fiendedesign, obalanserad svårighetsgrad.
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
From SpaceScore

From Space

RECENSION. Skrivet av Marcus Persson

Mackan har utplånat utomjordingar med sina vänner i Triangle Studios charmerande lilla twin-stick-shooter.Loading next content